Octantschool Ackerweide ging coronaveilig door.
Octantschool Ackerweide ging coronaveilig door.

Fairtradewinkel Ackerweide toch heropend

Actueel 610 keer gelezen

Octantschool Ackerweide werkte in het verleden al vaker samen met de Wereldwinkel uit Pijnacker. De kinderen leren door het verkopen van fairtrade artikelen over eerlijke handel en alles wat er bij het werken in een winkel komt kijken. De Fairtradewinkel van Ackerweide zou voor Kerst eindelijk weer haar deuren openen. Helaas kon dit niet doorgaan door alle maatregelen en de schoolsluiting.

Maar groep 5/6 ging niet bij de pakken neerzitten! Als echte ondernemers hebben ze een oplossing bedacht in de vorm van bestellijsten. Alle klanten konden zo toch doorgeven wat ze graag wilden hebben. Donderdagochtend hebben de kinderen van de noodopvang geholpen om alles in orde te maken. Bestellingen klaarleggen, administratie bijhouden, pijlen en borden maken zodat iedereen wist waar het loket was en natuurlijk het geld tellen. 

Vanaf 10 uur kon iedereen de bestelling afhalen bij het raam van de klas. Na de vakantie moet natuurlijk nog uitgerekend worden wat er precies verdiend is. De opbrengst willen de kinderen graag aan een goed doel schenken!

Uit de krant