Zodra de coronamaatregelen het toelaten organiseert de Boulevard of Music muzikale bijeenkomsten met bekende artiesten en gastmuzikanten. Foto: Koos Bommele
Zodra de coronamaatregelen het toelaten organiseert de Boulevard of Music muzikale bijeenkomsten met bekende artiesten en gastmuzikanten. Foto: Koos Bommele

Boulevard of Music ontwikkelt zich tot hét muziekplatform op social media

Actueel 480 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Met ruim 161.000 kijkers was het online muziekplatform Boulevard of Music opnieuw succesvol de afgelopen vier weken. Nieuwe schrijvers en popjournalisten van naam zoals Tom Blomberg, Wouter Bessels, Thomas Snoeijs en Robert Haagsma traden toe tot het toch al zo sterk samengestelde team Boulevard of Music.

De landelijk popmuziek van vroeger en nu krijgt een prominente rol en duizenden mensen zijn inmiddels lid of volger op deze site van oprichter en initiatiefnemer Martin Reitsma. Ook Erik Bevaart, Marcel ‘Bizarro’ Mulhuyzen en Paul Bergen, allen uit Pijnacker-Nootdorp zijn gastredacteur op dit populaire muziek- en cultuurplatform waarvan inmiddels ook een aantal mensen uit onze gemeente lid is.

Martin oogt enthousiast terwijl hij ons vertelt: “Het gaat goed, wat wil je ook als je prominente muzikanten zoals George Baker, Jan Akkerman, Getty Kaspers, Robert Jan Stips, Johnny Manuhutu, John Meijer, Rudy Bennett, AJ Plug, Bert Heerink, Beer Klaasse etc. als gastredacteur in je team hebt zitten. Het lezerspubliek smult van hun verhalen uit de vaderlandse popmuziek. Voor 2022 gaan we nog meer muzikale smaakmakers toevoegen. Zie het als een digitaal popblad met steeds meer lezers.” Ook andere medebeheerders zetten zich volop in voor het digitale popblad. “Maar er worden momenteel meer plannen gesmeed voor komend jaar, met nog meer eigen identiteit, en videoproducties die gaan over muziek in het bijzonder en cultuur in het algemeen. Er wordt zelfs een studioteam samengesteld met gerenommeerde en ervaren filmers zoals Hans Dijksterhuis, John Meijer, Wijnand Krabman en mediaman Ronald Mooiman. Ook Leo Scheen – woonachtig in Pijnacker - Henk Knoester, Susanne de Rooij, Lily Armstrong, Aryan van Beugen, René van Broekhoven en Fenno Werkman zijn gevraagd om hun expertise op het filmvlak in dienst te stellen van Boulevard of Music. René van Broekhoven en Leo Wijers zijn sterke en boeiende schrijvers, terwijl popfotografen zoals Ron van Varik, Paul Bergen, Ronald van den Andel en Jerrold Mallee ook sterke bijdrages leveren met hun spectaculaire fotowerk. De samenwerking met René van Blijswijk van FB pagina Den Haag Beatstad nummer 1 is uitstekend.”

Meijer over de plannen: “We willen op pad gaan om interessante culturele items op film te gaan vastleggen voor de Boulevard, bijvoorbeeld in Pijnacker-Nootdorp, Delft, Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Scheveningen, Gouda, Leiden, Schiedam, Vlaardingen en andere grote steden in onze regio. Ook een eigen YouTube-kanaal zal worden aangemaakt om deze producties op te vertonen.” Reitsma vult hem aan en merkt op: “Ik ben zelfs met een eigen band bezig waarmee we onze popreünies, film- en boekpremières nog meer kleur en muzikaliteit kunnen geven.” Naast Boulevard of Music heeft Reitsma inmiddels ook een nieuwe cultuursite op Facebook gemaakt. Hij vertelt: “Naast de Boulevard of Music heb ik nu ook de Boulevard of Art, Culture and Music opgericht om nog meer aandacht aan cultuur te besteden. Je moet dan denken aan een theater- en filmagenda, film- en toneelnieuws, wereldmuziek, nostalgische issues, die mooie herinneringen aan vroeger oproepen, mijn interviews met prominenten uit de muziek, cabaret en andere culturele zaken. Er wordt goed op gereageerd en voorziet ook in een behoefte.”

Reitsma besluit met de opmerking: “We hebben al veel bereikt met het team, we hebben dit ook steeds belangeloos en zonder verdienmodel gedaan, terwijl de uitvoering steeds professioneler werd. Om onze komende planning nog beter uit te kunnen voeren zijn we thans wel op zoek naar sponsors, het leven is duur, de benzineprijzen rijzen de pan uit, de apparatuur zal op enig moment vervangen moeten worden en tal van andere zaken brengen ook kosten met zich mee. Onze eventuele sponsors kunnen wij een aantrekkelijk pakket bieden zodat ook hun merk, organisatie en product steeds bekender wordt en wij hen volop meenemen in onze publicaties.” Indien u interesse heeft neem contact op via m.reitsma@outlook.com. Team Boulevard of Music wenst u en de uwen mooie kerstdagen en een voorspoedig en bovenal gezond 2022.

Facebook: facebook.com/groups/249488428764923


Uit de krant