Afbeelding

Hartverwarmend eerbetoon aan overleden Nootdorpse tiener

Actueel 41.318 keer gelezen

Nootdorp - Honderden mensen waren vrijdagavond 17 december 2021 naar de Nootdorpse wijk ’s Gravenhout gekomen om eer te bewijzen aan de vijftienjarige Isa de Winter die enkele dagen geleden is overleden aan een plotselinge aandoening waar de medici machteloos tegen waren.

De lieve en levendige Isa was zeer gezien in Nootdorp en haar overlijden heeft een schok en een golf van verdriet teweeggebracht bij de zeer vele mensen die haar kenden. Ter plaatse hingen de vlaggen vanaf donderdag al halfstok.

Toen bekend werd dat Isa vrijdagavond zou worden thuisgebracht, ontstond al snel het idee om een stille verwelkoming te organiseren. Toen de bus van de uitvaartondernemer tegen acht uur vanaf de Hofweg in een rustig tempo de wijk kwam binnenrijden, werden talloze sterretjes ontstoken. Het werd een flonkerende erehaag voor de veel te jong overleden tiener. Buiten het geruis van de sterretjes en het busje was er geen geluid te horen.

Toen Isa vanuit het busje haar ouderlijk huis binnengedragen werd, klonk een klaterend applaus dat bijna een minuut duurde. Mensen die een bloem hadden meegebracht, kregen daarna de gelegenheid om die voor het huis in een mand achter te laten. Voor de familie van Isa moet het massale medeleven hartverwarmend zijn geweest, ofschoon natuurlijk het enorme verdriet over haar plotselinge overlijden alles overheerst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant