Twee Pietjes waren er onlangs met Sunny vandoor gegaan. Maar gelukkig was ze snel terecht.
Twee Pietjes waren er onlangs met Sunny vandoor gegaan. Maar gelukkig was ze snel terecht.

Sunny de schoolhond van De Bonte Tol even vermist

Actueel 1.889 keer gelezen

Sunny is een Australische Labradoodle van een jaar oud. Sinds afgelopen schooljaar is zij twee dagen per week aanwezig op basisschool De Bonte Tol. Daar heeft ze een rustig plekje in de IB-kamer en in de Flex-groep, vertelt Mireille van Oosten aan onze redactie.

Bij de voordeur worden de leerlingen ‘s ochtends al begroet door Sunny, waarbij er veel geknuffeld en geaaid wordt en de kinderen de schooldag met een lach en een fijn gevoel beginnen. Sunny helpt kinderen als maatje bij het (voor)lezen, voor troost of om even te knuffelen en rustig te worden. Samen met haar baasje volgt Sunny een training voor gehoorzaamheid en socialisatie. Dagelijks mogen er telkens twee kinderen mee Sunny uitlaten, hier ontstaan de meest waardevolle gesprekken. 

Vrijdag 3 december was er, tijdens de intocht van Sinterklaas, wel even paniek op school. Sunny was zoek! Piet kwam met een losse riem het schoolplein op gerend. Alle kinderen en leerkrachten waren enorm geschrokken en keken om zich heen of ze Sunny zagen. Na heel hard roepen kwamen twee Pietjes met Sunny in hun armen aangesneld, gelukkig was de schoolhond weer terecht! Sunny kreeg een lekker bot voor de schrik en de kinderen van De Bonte Tol konden opgelucht het Sinterklaasfeest in de klas gaan vieren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant