Peter verstaat de kunst van het inspelen op zijn publiek en dat leidde tot meerdere kwinkslagen en lachsalvo’s.
Peter verstaat de kunst van het inspelen op zijn publiek en dat leidde tot meerdere kwinkslagen en lachsalvo’s.

Zonnebloem Pijnacker organiseerde weer gezellige middagen

Actueel 1.133 keer gelezen

Elk jaar organiseert de afdeling haar traditionele Sintfeest. Vorig jaar lukte dat niet door de coronabeperkingen en ook dit jaar hebben we hier mee te maken. 

Om toch de deelnemers van de Zonnebloem een gezellige middag te kunnen bieden werden twee meer kleinschalige feestelijke bijeenkomsten georganiseerd op vrijdag 26 en zaterdag 27 november in resp. de locaties Keijzershof en de Schakelaar van de SWOP. Met in totaal 45 gasten, verdeeld over beide middagen, werd het een geslaagd evenement!

Dat de Sint en zijn Pieterbaas ook dit jaar hun opwachting niet maakten doet niet af aan de sfeer van cadeautjes en lekkernijen van het samenzijn. Op afstand van elkaar gezeten werden de onderlinge banden aangehaald onder het genot van een kopje koffie of thee met breed assortiment aan snoepgoed. De aanwezige vrijwilligers zagen erop toe dat de coronaregels goed werden opgevolgd. Zo werd bij het binnenkomen de corona check procedure toegepast en werd gelet op de anderhalve meter afstand.

Op beide middagen werd genoten van een optreden van zanger-entertainer Peter Dons. Peter was drie jaar geleden ook bij de afdeling te gast en dat viel zo in de smaak dat hij dit jaar weer van harte welkom was. Onderbroken door een pauze met een drankje - waarbij het advocaatje met slagroom populariteit genoot – bood Peter een breed repertoire aan van bekende Nederlandse en Engelstalige liedjes. 

Peter verstaat de kunst van het inspelen op zijn publiek en dat leidde tot meerdere kwinkslagen en lachsalvo’s. Hij bracht bekende liedjes van bijvoorbeeld De Spelbrekers en Clouseau tot wat in deze donkere dagen aanspreekt “Breng eens een zonnetje onder de mensen”. 

Na de pauze passeerden veel hits uit de roerige jaren ‘60 de revue. In zijn Back to the Sixties bracht hij onder meer nummers van Pat Boone, Cliff Richard, Elvis Presley en Dean Martin ten gehore, een bron van herkenning.
Na afloop van zijn optreden werden zowel hijzelf als de leden van het Activiteitenteam van de Zonnebloem, Babs Waser, Elianne Fransen en Joke Jonkman bedankt door voorzitter Frans Lettinga. Ook dank aan de vrijwilligers die de middagen de helpende hand boden.

De gasten genoten nog van een drankje en verlieten redelijk gespreid de zaal met in elke hand een Sintgeschenk: een chocoladeletter en een cadeautje, dat deze keer vanwege corona niet uit de loterij kwam. Met veel woorden van dank en met blijde gezichten keerden zij huiswaarts.

De Zonnebloem streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. ‘Zorgeloos’ betekent hier dat iemand met een lichamelijke beperking niet gehinderd zou mogen worden door meer praktische zorgen dan ieder ander. 

De organisatie wil bevorderen dat gasten andere mensen kunnen ontmoeten en samen leuke dingen doen. De Zonnebloem is niet bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Aanmelden en doneren
De afdeling Pijnacker maakt deel uit van een landelijke organisatie die ca. 1200 afdelingen telt. Nootdorp heeft een eigen afdeling. Wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor de afdeling of wilt u als deelnemer (gast) in aanmerking komen? Neem dan contact op met Coky Scholte (015-3611123).

Doneren aan de afdeling kan op rekening NL12RABO0354453068 t.n.v. de Nationale Ver. De Zonnebloem Afdeling Pijnacker, gaarne o.v.v. uw postcode en huisnummer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant