Alle fietsen werden onder de loep genomen.
Alle fietsen werden onder de loep genomen.

Leerlingen Octantschool Beatrix veilig de weg op

do 11 nov 2021, 12:05 Actueel

Woensdag 3 november hield de ouderraad van Octantschool Beatrix in samenwerking met Bike Totaal Wijtman Pijnacker de actie ‘Lightwise’. 

Dit is een jaarlijks terugkerende actie die bij Octantschool Beatrix hoog in het vaandel staat. De school vindt het namelijk erg belangrijk dat de leerlingen veilig de weg op kunnen tijdens deze donkere dagen. Bij dit programma staat het belang van goede fietsverlichting en veiligheid centraal. 

Controle
Met behulp van ouders, leerkrachten, een grootvader en Bike Totaal Wijtman Pijnacker zijn de fietsen van alle leerlingen gecontroleerd. Dit gebeurde aan de hand van een checklist, die vorig jaar speciaal is gedrukt door Telstar Print. Tijdens de controle werden de leerlingen er intensief bij betrokken, zodat de leerlingen zich bewust worden wat belangrijk is om veilig de weg op te kunnen. De fietsen die gebreken vertoonden, werden ter plekke gerepareerd.

“We merkten dit jaar dat het goed is om deze actie jaarlijks terug te laten komen, omdat er dit jaar veel minder gebreken waren dan de voorgaande jaren. Goed zichtbaar betekent veiliger onderweg!”, aldus Elianne van Deurzen, lid van de ouderraad van Octantschool Beatrix. Alle kinderen van Octantschool Beatrix kunnen door deze actie weer veilig de weg op!


Uit de krant