Een aantal jongens van groep 6a heeft zich hard ingezet om geld in te zamelen voor de wildopvang.
Een aantal jongens van groep 6a heeft zich hard ingezet om geld in te zamelen voor de wildopvang.

Groep 6a Meander voert actie voor Wildopvang Delft

do 11 nov 2021, 11:43 Actueel

Groep 6a van de Meander voert actie voor de Wildopvang Delft. Eind september heeft een aantal jongens van groep 6a van meester Ruud Lems een gewonde eend gered.

De gewonde eend hebben ze vervolgens in een kartonnen doos gelegd en naar de Wildopvang in Delft gebracht. De jongens waren erg onder de indruk van wat ze daar allemaal zagen. Ze hoorden ook dat het opvangen van al die wilde dieren veel geld kost en dat de Wildopvang afhankelijk is van subsidies. Om de Wildopvang te helpen bedachten ze daarom een inzamelingsactie. De klas heeft vijf weken lang lege flessen gespaard en ze vroegen andere klassen om ook mee te sparen. 

Elke middag na schooltijd leverden de jongens de lege flessen in bij de supermarkt en brachten het verdiende geld vervolgens gelijk terug naar school waar de meester het voor hen bewaarde. De actie was een groot succes en in de herfstvakantie hebben de initiatiefnemers persoonlijk 200 euro kunnen overhandigen aan de Wildopvang Delft. De Wildopvang was hier heel blij mee. Met dit geld gaan ze kittenvoer bestellen voor de vele hongerige egels die worden binnengebracht. Als bedankje voor hun inzet heeft de Wildopvang een les over egels gegeven in de klas en een leuke quiz gehouden.

Uit de krant