Petra Veenswijk geeft zondagmiddag een orgelconcert in de Dorpskerk.
Petra Veenswijk geeft zondagmiddag een orgelconcert in de Dorpskerk.

Concerten in Dorpskerk Pijnacker

vr 5 nov 2021, 21:12 Actueel

Het is een muzikale drukte komend weekend in de Dorpskerk aan het Koningshof in Pijnacker. Zaterdagavond is er een ‘jubileumcadeauconcert’ voor de zilveren dominee Arien Treuren met harpist Joost Willemze, pianist Albert Theeuwsen, organist Toon Hagen en trompettist Alexander Muilwijk. 

Het gevarieerde concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. In tegenstelling tot wat in de krant Telstar/Eendracht vermeld stond, hoeven de bezoekers geen QR-code te tonen. Wel wordt de anderhalve meter afstand in acht genomen. Het concert is ook te volgen via de livestream van de Dorpskerk op YouTube.

Zondagmiddag bespeelt Petra Veenswijk vanaf 15.00 uur het orgel van de Dorpskerk. Ze speelt onder meer stukken van Bach, Widor, Boëly, Gigout, Guilmant en Peeters. De entree is dan 10 euro en komt ten goede aan het in stand houden van het orgel. Ook bij dit concert is iedereen van harte welkom.

Alvast even vooruitblikken. Op 12 december is in de Dorpskerk een Kerstconcert met het Festival of Lessons and Carols en op zondag 16 januari komt het duo Iddo van der Giessen op orgel en Joram van Ketel op trombone in actie.

Uit de krant