Afbeelding

Belangrijk bericht voor alle kinderen in Nootdorp

di 2 nov 2021, 13:05 Actueel

Hallo allemaal. Wij zijn momenteel op de redactie van de Telstar/Eendracht. Ik (de perspiet) mocht even een berichtje tikken op de computer van de redactie. Hier komt-ie!

Vanuit Madrid laat de Sint weten hij binnenkort met zijn stoomboot naar Nederland vertrekt en zaterdag 13 november voet aan wal zet in Amsterdam. Vanaf Amsterdam gaat Sint te paard door de stad. Ozosnel wil na de lange zeereis natuurlijk graag de benen strekken. Om het paard niet al teveel te vermoeien zal Sint Nicolaas na de stadstoer per bus heel snel naar Nootdorp komen.

Zaterdagmiddag 13 november om 13:30 uur zal de Goedheiligman zich opmaken voor zijn rijtoer door Nootdorp. De toer in Nootdorp start dit jaar op de Markt, ook wel bekend als Mercatoplein.en het is niet de bedoeling om te verzamelen bij de start. De Sint ziet graag dat iedereen zich aan de coronaregels houd.

Daarom vraagt hij of iedereen (dus ook de papa’s en mamma’s) netjes langs de weg willen gaan staan om zo Sinterklaas en zijn Pieten voorbij te laten komen. Zijn Pieten nemen zeker pepernoten en andere lekkernijen mee in de door de Pieten speciaal ingepakte zakjes.

De rijtoer wordt begeleid door vele Pieten, de Muziekband en de Swingpieten. Na vertrek vanaf de Markt, slaat de stoet linksaf de Koningin Julianastraat in, gaat dan rechtsaf via de Meidoornlaan en vervolgens langs de Trommel weer rechtsaf de Dorpsstraat in. Sint rijdt dus tegen het verkeer in en heeft speciale toestemming van de burgemeester!

Op het Dorpsplein zal Sint niet uit de auto stappen, maar wel naar de kinderen groeten. Vervolgens vervolgt de stoet zijn route door de Dorpsstraat, richting Molenweg. Via de Boissotstraat en Hof van Delfstraat gaat de rijtoer richting Burgemeester Schölvinckplein.

Ook hier zal Sint-Nicolaas mogelijk opnieuw even zwaaien voor een fotomoment vanuit zijn mooie rode wagen. De Pieten zijn uiteraard aanwezig om op de foto te gaan. Via de Vrijenbansestraat wordt de route afgelegd naar het winkelcentrum De Parade.

Op het grote plein is er dit jaar geen grote show. Dit is heel moeilijk te organiseren in deze rare tijd. Als alles volgend jaar beter gaat, dan beloofd de Sint dat er een groot feest is op het plein.

Sint-Nicolaas heeft op de site www.sintnootdorp.nl een kleurplaat gezet. Die kan je dan heel makkelijk afdrukken. Als alle kinderen deze mooi willen kleuren en inleveren bij;

De Lelie op de markt of Keurslager Albert Pestel op het paradeplein.

Doe dit wel vóór 11 november, dan kan je hiermee een ontmoeting verdienen bij de Sint en zijn Pieten na afloop van de intocht. 

Sinterklaas is heel blij om dit jaar weer naar Nootdorp te komen om alle lieve kindertjes te zien en natuurlijk te begroeten.

Tot zaterdag 13 november. 

De Pers Piet

Voor alles wat je weten wilt over Sinterklaas in Nootdorp, kijk op: www.sint nootdorp.nl

Uit de krant