Beroemde dorpsgenoot Aron kwam tekenen in de klas.
Beroemde dorpsgenoot Aron kwam tekenen in de klas.

Kinderboekenweek op Het Spectrum: worden wat je wil

ma 1 nov 2021, 08:47 Actueel

De afgelopen twee weken voor de vakantie hebben op Het Spectrum in het teken gestaan van de kinderboekenweek. Het onderwerp was dit jaar: worden wat je wil. Naast allerlei leuke en gezellige leesactiviteiten en knutsels, zijn er verschillende uitjes geweest. 

Zo zijn er klassen naar het Huis van het boek geweest en hebben hier zelf papier geschept. Er zijn ook klassen naar het Mariniersmuseum geweest en naar het Maritiemmuseum. “Vanuit de directie en de OR mochten we allemaal leuke en nieuwe boeken uitzoeken en toevoegen aan onze bibliotheek. Vrijdag voor de vakantie sloten wij de dag de week af met een illustrator op school. Aron Dijkstra kwam bij elke klas langs”, zegt Felicia Aarssen, leerkracht van groep 6.

In de groepen 1 t/m 4 hebben de leerkrachten het prentenboek “Het feest andersom” voorgelezen, hier heeft Aron live tekeningen bij gemaakt. In de groepen 5 t/m 8 heeft Aron laten zien hoe een prentenboek tot stand komt en wat er allemaal bij komt kijken. Ook heeft hij bij enkele groepen nog mooie live tekeningen gemaakt van een beroep wat de kinderen uitkozen. 

Uit de krant