De kleine prijsjes blijven als vanouds aantrekkelijk. Met de opbrengst van de beurs kan speelotheek Harlekino haar speelgoedcollectie voor de uitleen vernieuwen en uitbreiden.
De kleine prijsjes blijven als vanouds aantrekkelijk. Met de opbrengst van de beurs kan speelotheek Harlekino haar speelgoedcollectie voor de uitleen vernieuwen en uitbreiden.

Grote speelgoedbeurs Harlekino in Denksporthuis

za 30 okt 2021, 20:08 Actueel

Zaterdag 6 november 2021 houdt Speelotheek Harlekino een grote tweedehands speelgoedbeurs in het Denksporthuis in Pijnacker. Iedereen die tweedehands speelgoed wil verkopen of kopen is welkom.

Het Denksporthuis aan de Thorbeckelaan 82A in Pijnacker Noord is de nieuwe locatie van de speelgoedbeurs. Na een jaar van afwezigheid in 2020, ziet de organisatie dat er grote belangstelling is voor de beurs. Dit geldt voor zowel speelgoedaanbieders, als mensen die speelgoed willen kopen.

Tijdsloten
De speelgoedbeurs is geopend op de zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur. Om klanten de gelegenheid te bieden om rustig en veilig te winkelen, werkt Harlekino voor de eerste uren van de beurs met tijdsloten. Deze kunnen worden gereserveerd via de website. In de middag, van 14.00 tot 16.00, is er vrije inloop. Aanvragen van een tijdslot is dan niet nodig.

Goede doelen
De opbrengst van de beurs wordt verdeeld: 70% is voor de inbrenger, 30% is voor de speelotheek. Speelgoed dat niet verkocht wordt, sorteren de vrijwilligers weer uit. Bij het ophalen, op zondag 7 november, kunnen inbrengers kiezen om (een deel van) het speelgoed zelf aan te bieden aan goede doelen. Dit jaar staan Stichting Babyspullen Nootdorp, Speelgoedbank IKROS Zoetermeer en Jo’s Minibieb (Kinderzwerfboeken) klaar bij het Denksporthuis om het speelgoed in ontvangst te nemen.

Ruime sortering
Ruim 170 mensen meldden zich al om speelgoed aan te leveren. Dit wordt op vrijdag 5 november binnengebracht. De vrijwilligers van Harlekino zetten het speelgoed bij elkaar in afdelingen: spelletjes, puzzels, kinderboeken, babyspeelgoed, auto’s, speelsets (zoals Playmobil), constructiespeelgoed (zoals Lego en K’nex), verkleedkleren, knutselspullen, poppen, poppenwagens, skates, (loop)fietsjes en meer. Het aanbod in de verschillende afdelingen is ruim, zodat er voor alle klanten veel te kiezen valt. Afrekenen op zaterdag kan digitaal (via een QR code), met PIN of contant. Een gouden tip voor klanten van de beurs: Breng je eigen boodschappentas(sen) mee, dat winkelt prettig.
Beursvrijwilligers gezocht
De beurs kan alleen plaatsvinden door de inzet van vele vrijwilligers. Voor activiteiten op de zaterdag en de zondag is Harlekino nog op zoek naar helpende handen. Aanmelden kan via de website. Voor vrijwilligers van de beurs is het mogelijk om in een apart tijdblok een plek te reserveren om zelf te winkelen.

Contact
Informatie over de speelgoedbeurs: www.speelotheekharlekino.nl.

Uit de krant