Zaterdag ging de spaaractie van start. Van links naar rechts: voorzitter Paul van Winden van het HGOP, loco-burgemeester Peter Hennevanger, Sabine Zondag, samenstelster Annette Theeuwsen en Ton en Nel Zondag.
Zaterdag ging de spaaractie van start. Van links naar rechts: voorzitter Paul van Winden van het HGOP, loco-burgemeester Peter Hennevanger, Sabine Zondag, samenstelster Annette Theeuwsen en Ton en Nel Zondag.

Plaatjes sparen van ‘Pijnacker in vroeger tijden’ bij Plus Sabine Zondag

do 28 okt 2021, 09:20 Actueel

Pijnacker - Zaterdag is een nieuwe actie van PLUS Sabine Zondag van start gegaan. In de supermarkt aan de Nootdorpseweg in Pijnacker werd het prachtige boek ‘Pijnacker in vroeger tijden’ gepresenteerd. Dat bevat heel veel interessante informatie over de historie van Pijnacker en Delfgauw.

Het boek is gemaakt in nauwe samenwerking met het Historisch Genootschap Oud Pijnacker, of beter gezegd het HIP, het Historisch Informatie Punt, dat een onderdeel is van het HGOP. In het boek staan mooie verhalen over allerlei historische thema’s: de grenzen van toen, de molens die we hadden, de scholen van weleer, monumentale boerderijen, verdwenen bedrijven, bijzondere panden, kerken die er soms nog wel zijn en soms ook niet meer, de land- en tuinbouw van destijds, de groei van ‘het dorp’ en ook over ‘boodschappen doen’ door de jaren heen. Ook het sporten komt aan bod evenals evenementen en dorpsfeesten.

Het door het bedrijf Tomorrow vormgegeven boekwerk bevat tekst maar natuurlijk ook heel veel beeld. En juist de beelden worden door te sparen successievelijk aan het boekwerk toegevoegd. Bij elke tien euro aan boodschappen krijgt de PLUS-klant vier plakplaatjes. In totaal bevat het boek 174 plaatjes. Natuurlijk heb je op een bepaald moment dubbele en er is al een levendige ruilhandel aan het ontstaan. PLUS heeft in Delfgauw en Pijnacker huis-aan-huis een flyer verspreid over de actie met daarbij één pakketje met plaatjes.

Het eerste exemplaar van het boek werd zaterdag overhandigd aan loco-burgemeester Peter Hennevanger die vertelde dat hij destijds aan de Oostlaan al in de winkel van Edah kwam. Het is dit jaar veertig jaar geleden dat Ton Zondag daar met zijn winkel begon.

Natuurlijk waren Ton en zijn echtgenote Nel zaterdag bij de start van de plaatjesactie van de partij. Ze zijn heel trots op de manier waarop Sabine de winkel voortzet, nadat ze die vijf jaar geleden overnam. Ze streeft vanaf dag 1 naar een hypermoderne winkel met een geheel eigen karakter, waarbij kwaliteit samengaat met samenwerking met lokale topleveranciers.

Ook wat het boek ‘Pijnacker in vroeger tijden’ betreft, gaat Sabine Zondag voor topkwaliteit. Het boek is heel mooi uitgevoerd, bevat een harde kaft en is gedrukt op kwaliteitspapier. Het sparen is een leuke bezigheid omdat je bij het inplakken van de foto’s meteen even leest wat er op de bijzondere oude foto te zien is. Samenstelster Annette Theeuwsen van het HIP heeft er naar gestreefd zo veel mogelijk unieke foto’s te gebruiken. Het boek is gratis verkrijgbaar bij de servicebalie van de winkel.

Uit de krant