Logo telstar-online.nl
<p>Frans houdt iedereen digitaal en analoog op de hoogte.</p>

Frans houdt iedereen digitaal en analoog op de hoogte.

Inschrijving populaire Tour de Frans officieel van start

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Op 16 oktober konden de fietsers die in voorgaande jaren met de “Tour” eropuit zijn geweest, zich als eersten inschrijven op een van de drie reizen uit het programma 2022. 

Nu het ernaar uitziet dat we de coronacrisis te boven zijn gekomen hebben veel inwoners uit onze gemeente weer zin om in de zomermaanden in het buitenland op de pedalen te gaan. Dezelfde dag al was al één van de reizen overtekend.

Twee reizen in Duitsland
Inwoner Frans Lettinga heeft voor volgend jaar twee bestemmingen in Duitsland op het programma staan. Een 6-daagse fietsbusvakantie, net over de grens, naar het Graafschap Bentheim (vertrek 25 juni). Een excursie naar Münster maakt deel uit van het programma. Nieuw dit jaar is dat in dit gebied met veel natuurschoon kan worden gefietst aan de hand van fietsknooppunten. Een 9-daagse fietsreis (vertrek op 24 juli) gaat naar midden-Duitsland, naar het stroomgebied van de Werra en de Weser. Fietsen langs deze rivieren voert langs idyllische plaatsjes.

Geboeders Grimm
Langs de Weser, zo vermeldt het programma, worden plaatsen verkend die de geboeders Grimm hebben geïnspireerd tot het schrijven van hun sprookjes. Hamelen met zijn rattenvanger bijvoorbeeld maakt deel uit van het fietsprogramma. Frans: “Deze reis inspireerde kennelijk ook veel oud-deelnemers want binnen 24 uur was deze vakantie vol en moest ik een wachtlijst aanleggen. Het gaat in deze fase om vrijblijvend te kunnen worden ingeschreven om zeker te zijn van een plaats”.

Fietsen in Karinthië
De derde reis is een wat bijzondere reis. Op 23 augustus vertrekt de touringcar met aanhanger naar Oostenrijk, naar Zuid-Tirol en Karinthië. Deze 11-daagse fietsvakantie voert langs de rivier de Drau en langs enkele meren in Karinthië. Frans merkt op: “Al gauw wordt gedacht dat fietsen in zo’n bergachtig gebied gepaard gaat met het nemen van zware klimmetjes. Dat is anders. Omdat we langs de Drau en meren fietsen, met het Alpenpanorama op de achtergrond, is het aangenaam en vrij vlak fietsen”.

Viersterrenhotels
Deze vakantie eindigt net over de Oostenrijkse grens in Slovenië. Degenen die tegen een lange reis opzien, kunnen op de 10e vakantiedag terugvliegen vanaf Ljubljana naar Amsterdam en de volgende dag hun koffer en fiets ophalen op het eindpunt van de reis in Pijnacker. Uiteraard bij het beschikbaar zijn van een vliegticket. Men verblijft op deze reis overwegend in viersterrenhotels.

Veel belangstelling
Frans, die als liefhebberij in zes jaar 15 reizen organiseerde met in totaal 460 deelnemers, ziet een toenemende belangstelling voor zijn reizen. “Het kan weer”, zo stelt hij. “Ondanks de coronasituatie gingen de vier geplande dit jaar gewoon door. Van de voor volgend jaar in optie genomen hotelkamers is op basis van inschrijvingen nu al rond 80% bezet. Voor degenen die volgend jaar in het Graafschap Bentheim of in Oostenrijk langs de Drau willen fietsen, heb ik nog kamers”.

In- en uitstappen in Pijnacker
De comfortabele touringcar met fietstrailer vertrekt en keert terug in Pijnacker. De opstapplaats is vlak bij een kofferadres waar de koffer aan de vooravond van vertrek kan worden afgegeven. Met de eigen fiets kan dan de vakantie vanaf het huisadres beginnen.

Gefietst wordt niet als een groep maar individueel of in kleine groepjes. De fietsafstanden per dag liggen globaal gesproken tussen de 35 en 50 km. Kaartmateriaal en routebeschrijving behoren tot de standaarduitrusting. Overnacht wordt in drie- of viersterrenhotels. Voor deze reizen werkt Frans nauw samen met Fital fietsvakanties.

Meer weten?
Frans heeft geen website voor zijn reizen. Hij houdt zijn hobby graag wat low-profile om het lokale karakter ervan te benadrukken. Voor informatie (de fietsprogramma’s) en inschrijving: 06-14798270 of frans.lettinga@gmail.com.

Meer berichten