Logo telstar-online.nl
<p>Rutger van der Zwan, Julia Molenaar, Niels van der Windt en Sam van den Berg voor De Hogeschool Leiden met de bewuste schuimballen.</p>

Rutger van der Zwan, Julia Molenaar, Niels van der Windt en Sam van den Berg voor De Hogeschool Leiden met de bewuste schuimballen.

Dorpsgenoot in actie tegen hersenschade door koppen tijdens voetbal

  •   keer gelezen   Actueel

Delfgauw - Vier eerstejaars studenten commerciële economie van De Hogeschool Leiden zijn een actie gestart om geld in te zamelen voor de Edwin van der Sar Foundation. Daarnaast willen Rutger van der Zwan, Julia Molenaar, Niels van der Windt en Sam van den Berg aandacht vragen voor preventie rondom niet aangeboren hersenletsel. 

Ze vragen met name aandacht voor de gevaren tijdens voetbal. “Het koppen van een bal op jonge leeftijd, kan op latere leeftijd - in een aantal gevallen - bijvoorbeeld hersenschade opleveren en meer kans op dementie”, zegt Delfgauwenaar Niels, op basis van onderzoeken door de Universiteit van Glasgow. Hij pleit met zijn medestudenten daarom voor koppen met schuimballen. Voetbalclub Foreholte uit Voorhout is al enthousiast. “Daar mogen wij een pilot draaien met voetballen van schuim.” In de groep is ook een persoonlijke verhaal. “Een vriendin van Sam heeft te maken met hersenletsel. Dat heeft een enorme impact gehad op haar en haar omgeving. Dat motiveert ons nog meer om aandacht te vragen voor het onderwerp.”

Doneer en help
Het steunen van de acties van de studenten kan via Go Fund Me en bedrijven kunnen mailen naar: nielsvdwindt@gmail.com. Bedrijven kunnen o.a. een logo krijgen op een voetbal die binnenkort zal worden gepresenteerd bij voetbalclub Foreholte.

Directe donatielink: gofund.me/1e572440.Meer berichten