Logo telstar-online.nl

Stichting Steun bij Rouw weer goed bereikbaar

  •   keer gelezen   Actueel

De Stichting Steun bij Rouw is een vrijwilligersorganisatie die binnen de regio Pijnacker/Nootdorp/Ypenburg mensen in rouw wil ondersteunen bij het leren omgaan met dood en rouw en alles wat hiermee verband houdt. 

De stichting doet dit door het aanbieden diverse activiteiten. De stichting werkt met hiervoor opgeleide vrijwilligers. Na de coronaperiode hebben wij onze activiteiten weer volop opgepakt.

Wandelen met lotgenoten 
Wilt u af en toe eens op een ongedwongen manier met lotgenoten en/of vrijwilligers van de Stichting Steun bij Rouw van gedachten wisselen? Dan kan dat tijdens een maandelijkse wandeling voor mensen die een dierbare verloren hebben. U bent op elke eerste dinsdag van de maand van harte welkom voor een wandeling van ongeveer een uur in het gebied rond de Dobbeplas. We starten bij de molen in Nootdorp om 14.00 uur. Van tevoren aanmelden hoeft niet. Na afloop kan eventueel nog een kopje koffie/thee worden gebruikt (op eigen kosten) in één van de restaurantjes.

Gespreksgroepen
“Het helpt echt”, aldus één van de eerdere deelnemers. Daarom starten we ook dit najaar, zoals elk jaar, weer een rouwgespreksgroep voor mensen die hun partner hebben verloren. Zo’n gespreksgroep heeft als doel om gedurende 8 bijeenkomsten lotgenoten met elkaar in gesprek te laten zijn over het rouwproces én hoe nu verder. Dit gebeurt aan de hand van thema’s die mede door de deelnemers worden ingebracht. Ervaring leert dat het delen van ervaringen - vooral met lotgenoten – steun kan bieden en helend kan zijn. We wijzen er wel op dat deelname aan een gespreksgroep over het algemeen pas aan te raden is, wanneer het overlijden van de partner een half jaar geleden is. Aanmelden voor de gespreksgroep kan via de website www.steunbijrouwpny.nl.

Na aanmelding vindt een gesprek plaats met één van de begeleiders van de gespreksgroep om verwachtingen over en weer te verkennen. De bijeenkomsten van de gespreksgroep zijn steeds op dinsdagen van 13.30 tot 15.30 uur: (2, 16 en 30 november 2020, 14 december 2020, 4 en 18 januari 2021, 1 en 15 februari 2021).

Het rouwcafé
Op een ongedwongen manier met lotgenoten en/of vrijwilligers van de stichting van gedachten wisselen over allerlei onderwerpen blijkt in een behoefte te voorzien. En, al doet de naam anders vermoeden, dit kan in het Rouwcafé waar samen gehuild maar ook gelachen mag worden. Het rouwcafé wordt elke derde zondag van de maand gehouden van 15.00 uur tot 17.00 uur in ‘Het Huis van Rie’. Het Huis van Rie is gelegen in het centrum van Nootdorp, Koningin Wilhelminastraat 5 (www.huisvanrie.nl). Net als bij een gewoon café hoeft u zich niet van tevoren aan te melden en kunt u, met inachtneming van de aangegeven coronamaatregelen, vrij in- en uitlopen. De toegang, koffie, thee en frisdrank zijn gratis. Kom gerust eens langs, alleen of samen met een lotgenoot.
Individuele gesprekken
Als u een naaste hebt verloren zult u op uw eigen manier uw verdriet, pijn, woede en andere emoties verwerken. Soms is het moeilijk om daar in je eentje je weg in te vinden, en kunt of wilt u misschien niet altijd bij vrienden of bekenden aankloppen voor steun en begrip. Als Stichting Steun bij Rouw kunnen we op eenzame en moeilijke momenten of bij twijfels en vragen steun bieden. In individuele gesprekken bieden we een luisterend oor en geven we u de ruimte te praten over alles wat het verlies voor u betekent. Deze steun wordt geboden door een vaste vrijwilliger; de frequentie en het tijdstip van de gesprekken worden in overleg met u bepaald.

Vrijwilligers
Voor zowel het bestuur als voor onze activiteiten, zoals het rouwcafé of de wandelgroep, zoeken wij nog enthousiaste vrijwilligers die onze groep willen komen versterken. Vele handen maken immers licht werk. Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de stichting Steun bij Rouw, onze activiteiten, hoe u kunt inschrijven voor een gespreksgroep of waar u zich aan kunt melden als vrijwilliger, bezoek dan onze site: www.steunbijrouwpny.nl of neem contact op met één van de coördinatoren:

Nel Heemskerk 015 785 0592 (Pijnacker), Lies Rutten 06 1128 7345 (Nootdorp), Gerla Swart 06 5356 6887 (Ypenburg).

Meer berichten