Logo telstar-online.nl
<p>De actie is een initiatief van Klimaatkrachtig Delfland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Intratuin Pijnacker.</p>

De actie is een initiatief van Klimaatkrachtig Delfland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Intratuin Pijnacker.

Gratis klimaatvriendelijk schetsontwerp tuin

  •   keer gelezen   Actueel

Wil je jouw tuin veranderen in een groene tuin die klimaatproof is? Op woensdag 27 oktober bij Intratuin Pijnacker en op zaterdag 30 oktober aan de Europalaan 20 in Pijnacker maakt een ecologisch hovenier een gratis schetsontwerp voor jouw tuin. 

Je moet je hiervoor per mail aanmelden via info@klimaatkrachtig.nl onder vermelding van ‘Tuinontwerp’ en de datum van jouw voorkeur. Vol = vol! Op het Klimaatplein in het tuincentrum doe je bovendien allerlei ideeën op om je tuin mooier te maken en voor te breiden op extremer weer. Hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen leiden steeds vaker tot overlast en schade. Door bebouwing en verharding stroomt het regenwater bovendien direct af naar het riool in plaats van het vast te houden voor droge tijden. Een gemiste kans! 

Klimaatkrachtig Delfland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Intratuin Pijnacker willen de regio Delfland graag voorbereiden op het veranderende klimaat maar hebben hierbij de hulp van inwoners en bedrijven nodig. Iedereen kan zelf iets doen om overtollig regenwater na een zware regenbui op te vangen. Zo kun je tuintegels vervangen door groen, een groen dak op je huis of schuur aanbrengen of je regenpijp doorzagen en het water in een regenton opvangen. Ook waterdoorlatende tegels of grind in de tuin, een wadi, infiltratiekratten onder het terras of een groene heg in plaats van een schutting dragen bij aan minder wateroverlast.

Meer berichten