Het team van Pera & Pasha, met in het midden Oscar de Bruijn, gaat opnieuw voor een 'haakprimeur'.
Het team van Pera & Pasha, met in het midden Oscar de Bruijn, gaat opnieuw voor een 'haakprimeur'.

Opbrengst grootste gehaakte cadeau ter wereld naar Het Vergeten Kind

vr 8 okt 2021, 12:36 Actueel

Een jaar na de grootste gehaakte kerstboom ter wereld heeft Pijnacker vanaf eind november opnieuw een ‘haakprimeur’: het grootste gehaakte decembercadeau ter wereld. Op het Raadhuisplein komt het enorme cadeau te staan. Het wordt vijf meter hoog, vijf meter breed en vijf meter diep. Met een prachtige strik eromheen en alles mooi uitgelicht.

Dit zegt Oscar de Bruijn op zaterdag 2 oktober met luide stem in de wolwinkel van Pera & Pasha aan het Emmapark, maar nog wel onder embargo. De Telstar/Eendracht kreeg zaterdag dus al een voorvertoning van de aanstaande haakshow. Pera & Pasha heeft de spanning de laatste weken zorgvuldig opgebouwd. Er werd al een oproep gedaan om vierkantjes van twintig bij twintig centimeter te haken in diverse kleuren rood: signaalrood, Bordeauxrood, kersenrood en brandweerrood. Vanuit het hele land stromen de pakketjes met gehaakte vierkantjes al binnen. Als wij bij Pera & Pasha het verhaal aanhoren, komt er een postbode binnen met nieuwe pakketjes vierkantjes. Willemien van Moor uit Venlo heeft er tien gehaakt. Een dame uit België leverde er 213 aan in één keer. Het project leeft dus weer enorm en opnieuw blijkt dat Pera & Pasha veel verder reikt dan Pijnacker-Nootdorp en omgeving. Door goed gebruik te maken van de sociale media, is het bereik nationaal en zelfs over de grenzen heen. Vanuit het hele land komen er mensen naar de fysieke winkel om daar de wol te zien en te voelen en de prettige sfeer te proeven en in te ademen. 

Terug naar het project. Oscar hoopt dat het net als vorig jaar weer landelijke publiciteit gaat trekken. Daar is het bijzonder genoeg voor. In totaal zijn er 3.000 gehaakte vierkantjes nodig om een mooi ‘ingepakt’ cadeau te realiseren. Het ijzeren binnenwerk wordt net als vorig jaar weer gemaakt door Wesley Kerklaan van WKS Staalbouw op De Boezem in Pijnacker. Natuurlijk is het net als vorig jaar met de grootste gehaakte kerstboom weer spannend of ‘het kunstwerk’ bestand is tegen ‘invloeden en acties van buitenaf’. Ernstige windstoten, zware regenval en eventuele minder goede bedoelingen van mensen die het niet kunnen laten om de weerbaarheid van een kerstboom of een decembercadeau te beproeven. Vorig jaar is het allemaal goed gegaan en dus hebben Cey en Oscar de stoute schoenen weer aangetrokken. 

Net als vorig jaar is er een goed doel aan de actie verbonden. Toen was dat de Nationale Voedselbank en nu is dat Het Vergeten Kind. In Nederland zijn er 100.000 kinderen die om welke reden dan ook niet vrij en voluit kind kunnen zijn. Stichting Het Vergeten Kind probeert deze kinderen één dag alles te laten vergeten door ze een onvergetelijke dag cadeau te doen. Je kunt de stichting financieel bijstaan door voor minimaal één euro een gehaakt vierkantje te financieren. Een mooi doel, zeker ook in de aanloop naar Sinterklaas. Was de Grootste Gehaakte Kerstboom een kerstactie; dit is een decemberactie. Vandaar ook dat de opbouw al eind november gaat beginnen. Oscar is blij dat de collega-winkeliers ook volop gaan meedoen met de actie. Iedereen gaat immers meer dan een maand lang meegenieten van het mooiste en grootste onuitgepakte cadeau van Nederland. Volg alles via: www.perapasha.nl en www.facebook.com/perapasha.

Uit de krant