Speelotheek Harlekino is er klaar voor.
Speelotheek Harlekino is er klaar voor.

Harlekino speelgoedbeurs gaat door

do 7 okt 2021, 09:10 Actueel

Pijnacker - Op zaterdag 6 november 2021 organiseert Speelotheek Harlekino weer de traditionele tweedehands speelgoedbeurs. De beurs vindt plaats op een nieuwe locatie: het Denksporthuis in Pijnacker Noord. Particulieren kunnen hier speelgoed verkopen en kopen. De organisatie is in handen van vrijwilligers van de speelotheek.

Speelotheek Harlekino organiseert de beurs voor de 27e keer. Het principe van de beurs is gelijk aan eerdere edities. Nieuw zijn de locatie en de openingstijden. Het Denksporthuis aan de Thorbeckelaan in Pijnacker Noord biedt voldoende ruimte voor het overzichtelijk uitstallen van speelgoed. Mensen kunnen op vrijdag 5 november speelgoed inbrengen. Op zaterdag is de beurs open van 9.30 tot 16.00 uur voor iedereen die speelgoed wil kopen. Via de website van de speelotheek reserveren inbrengers én klanten een tijdslot. Drukte wordt op deze manier voorkomen.

Aanvragen verkoopnummer
Mensen die speelgoed willen aanbieden, kunnen vooraf een verkoopnummer aanvragen via de website van Speelotheek Harlekino. Alle soorten speelgoed zijn welkom: spelletjes, puzzels, boeken, auto’s, speelsets (zoals Playmobil), constructiespeelgoed (zoals Lego en K’nex), verkleedkleren, knutselspullen, poppen, poppenwagens, skates, (loop)fietsjes en meer.

Speelgoedwinkel
De vrijwilligers van Harlekino richten met de aangeboden spullen een overzichtelijke ‘speelgoedwinkel’ in. Alle soorten speelgoed worden in afdelingen bij elkaar gezet. Door te werken met tijdsloten krijgen klanten de gelegenheid om rustig en veilig rond te neuzen. De opbrengst van het speelgoed wordt verdeeld: 70% is voor de aanbieder, 30% is voor de speelotheek.

Beursvrijwilligers gezocht
Voor het klaarzetten van de beurs, de verkoop en het uitsorteren van overgebleven speelgoed zijn vele handen nodig. Omdat de openingstijden ruimer zijn dan bij voorgaande edities van de beurs, zijn dit jaar veel vrijwilligers nodig. De speelotheek zoekt vooral mensen voor het inrichten van de beursvloer op vrijdag en het uitsorteren op zondag. Aanmelden kan via de website.

Circulaire economie
Door het aanbieden en kopen van tweedehands speelgoed dragen deelnemers bij aan de circulaire economie. Harlekino gebruikt de opbrengst voor aankoop van nieuw spelmateriaal voor de uitleen in de speelotheek. Hiermee ondersteunt de beurs het spelplezier en de spelontwikkeling van kinderen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Alle informatie over de speelgoedbeurs is te vinden op de website van Speelotheek Harlekino: www.speelotheekharlekino.nl.

Uit de krant