Afbeelding

Voor Oliveo telt dit seizoen enkel en alleen de titel

ma 4 okt 2021, 12:40 Actueel

De ambities van Oliveo voor het nieuwe voetbalseizoen zijn kraakhelder en bieden voor twijfels geen ruimte. De zaterdag vierdeklasser gaat dit seizoen voor de titel. De competitie ouverture tegen DVC sprak direct boekdelen. De Delftenaren werden met een 11-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Routinier Tim van Rheenen (35) schoot driemaal raak en had zo een groot aandeel in de overwinning met dubbele cijfers.

Nee, aan fanatisme heeft Tim van Rheenen zeker nog niet ingeboet. Hij schoot tegen het kansloze DVC nog flink uit zijn slof toen bij een 2-0 voorsprong een ploeggenoot een verkeerde pass zijn kant op stuurde waardoor een scoringskans in het water viel. “Ja, dat is de aard van het beestje he. Dat fanatieke blijft. Zelfs tijdens een wedstrijd waarin we het eigenlijk niet moeilijk hebben. Ik laat nu eenmaal niet graag iets aan het toeval over,’’ lacht hij. Het duurde tegen DVC tot na het eerste kwartier voordat de doelpuntenproductie op gang kwam. Na een 5-0 ruststand stopte de teller uiteindelijk bij 11-0.
“In dit soort wedstrijden is het een kwestie van de tegenstander niet de hoop te geven dat er iets valt te halen. Dus moeten we de ruimtes groothouden zodat we kunnen blijven voetballen. Dat lukte ons en daarbij hielden we de concentratie,’’ stelde Van Rheenen tevreden vast.

Corona gooide roet in het eten
Eigenlijk koesterde Van Rheenen de hoop dit seizoen al met Oliveo in derde klasse te kunnen uitkomen. De start van het vorig seizoen was uiterst voortvarend, maar Corona bracht vanaf oktober voor een tweede seizoen op een rij alles tot stilstand. Uiteindelijk duurde het bijna een jaar voor er weer in competitieverband kon worden gevoetbald. “Een vervelende periode. We hebben als selectie geprobeerd om in elk geval minimaal eens per week bij elkaar te komen. Het was zeker geen gemakkelijke tijd, maar uiteindelijk zijn we er in geslaagd om de verbondenheid met elkaar vast te houden. Dat blijft natuurlijk ook de kracht van deze club’’. Van Rheenen hoopte tegen beter weten in dat de KNVB alsnog tot een promotie zou besluiten. “Dat gebeurde niet en dus moeten we er dit seizoen alles aan doen om te promoveren. Het zou echt een schande wanneer dat niet gaat lukken’’.
Van Rheenen vervolgt: “Het wordt er volgend seizoen ook niet makkelijker op natuurlijk. Veel zondagclubs hebben inmiddels aangegeven naar de zaterdagcompetitie over te stappen en mogen dit horizontaal doen. Dat betekent dat niet promoveren eigenlijk gelijk staat aan degraderen.’’

Fysiek veel moeite
Clubicoon van Rheenen speelt, op een periode bij SC Feyenoord en TOGB na, al sinds zijn vijftiende op sportpark De Groene Wijdte. Of hij bezig is aan zijn laatste seizoen? Die vraag is hem natuurlijk al vaker gesteld. Het antwoord schuift hij liever nog even voor zich uit. Het voetbalplezier is nog te groot om tot een definitief besluit te komen. “Joh, dat zien we straks wel. Ik beleef nog altijd veel plezier aan het spelletje. Zelfs al kost mij het fysiek de nodige moeite. Ik moet er van alles aan doen om fit te blijven, maar dat heb ik er nog steeds voor over. Ik wilde in elk geval geen afscheid nemen in de vierde klasse.’’
“Gelukkig hebben ze daar thuis alle begrip voor en kon ik er zodoende zonder schuldgevoel nog minimaal een seizoen aan vastplakken. Ik moet er zeker de nodige moeite voor doen om fit te blijven. Ach, ik heb het er allemaal voor over. Waarom ook niet. Thuis op de bank zitten is ook niet zaligmakend. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen kreeg ik last van mijn kuit. Daarom speelde ik tegen DVC ook niet langer dan een uur. Gelukkig hebben we een kwalitatief brede selectie waardoor we er zeker niet minder om worden bij een wissel.”

Trainer Edwin Vurens heeft dit seizoen de beschikking over een selectie van maar liefst 71 spelers. Zodoende heeft de club drie selectieteams en een onder-23 team. Daar komt in oktober bovendien ook nog eens Bob Ruigrok bij. Hij keert na een avontuur bij RKDEO terug op het oude nest. “Bob zou aanvankelijk bij VUC gaan voetballen, maar dat beviel hem blijkbaar niet, waardoor hij nu terugkeert bij Oliveo. Daar worden wij alleen maar beter van natuurlijk,” benadrukt Van Rheenen.

Uit de krant