Afbeelding

Prachtige voorstelling over vluchteling uit Rusland

Actueel 343 keer gelezen

Zaterdag 2 oktober staat een parel van een voorstelling geprogrammeerd in het weer volledig geopende theater CulturA & Zo. De Russische Ekaterina Levental, begaafd actrice en harpiste, vertelt het verhaal hoe zij ooit als klein meisje met haar familie vluchtte uit Rusland om een nieuw leven te beginnen in Nederland. 

Ekaterina weet dit verhaal zo ontroerend neer te zetten dat deze voorstelling diepe indruk maakt op iedereen die deze voorstelling komt bekijken. Vluchten is nog steeds een zeer actueel thema. De Weg geeft een inkijkje hoe Ekaterina al deze indrukken heeft ervaren. Het is niet niks om alles achter te laten en opnieuw te beginnen in een heel vreemd land. Zij vertelt een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek.

Deze voorstelling stond vorig jaar ook in het programma van CulturA & Zo, mede mogelijk gemaakt door de gemeente Pijnacker-Nootdorp in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid. Omdat er toen maar een gelimiteerd aantal mensen kon komen kijken is besloten De Weg opnieuw op de planken te brengen. De Weg heeft een vervolg, die voorstelling heet De Grens. Deze voorstelling staat op 28 januari geprogrammeerd. 

Kaartverkoop via www.culturaenzo.nl en bij binnenkomst wordt om uw QR-code gevraagd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant