Afbeelding

Nieuw geluid bij De Muziekschool

Actueel 750 keer gelezen

Bij het nieuwe seizoen van De Muziekschool Pijnacker klinkt er weer een nieuw geluid. Niet alleen het vrolijke geluid van de jongsten die hun eerste stapjes in de muziekwereld zetten, ook het geluid van een hobo! Ervaren hobo docente Pauline Oostenrijk is het team van De Muziekschool komen versterken.

Hoe het geluid van een hobo klinkt? Mooi, zangerig en warm, maar soms ook pittig. In het klokhuisfilmpje vertelt Pauline alles wat je maar wil weten over de hobo: npostart.nl. En wil je het zelf ervaren? Neem dan voor proeflessen op dit prachtige instrument contact op met De Muziekschool.

In de eerste week van oktober klinken ook de jonge stemmen van de kinderen die gaan kennismaken met de beginselen van de muziek. Zowel in Pijnacker en Delfgauw.

De peuters gaan, samen met hun (groot-)ouder in een serie van 11 lessen, avonturen beleven met Prikkie de Egel. Juf Yvonne Rietbergen creëert een rustige en uitnodigende sfeer waarin het kind zichzelf kan zijn en het gestimuleerd wordt mee te doen. Onder het motto: samen plezier maken met muziek.

De kleuters gaan een jaar lang een muzikaal sprookjesland in. Met veel verbeelding en fantasie leren en ervaren de kinderen muziek spelenderwijs. De kinderen bespelen verschillende instrumentjes en maken kennis met het cymbaal.

De AMV-instrumentoriëntatie, voor de basisschoolleerlingen van groep 3 en 4, heeft juf Yvonne het jaar in verschillende periodes ingedeeld. Er wordt bijvoorbeeld geëxperimenteerd rond geluid, klank en trilling. Verder komen muzieknotatie, melodie en ritme, cymbaal en blokfluit spelen, orkest en dirigent en heel veel instrumenten aan bod. ‘Proberen is leren’ is het motto. En dat geeft veel plezier, gezien de enthousiaste reacties van de kinderen. Na deze jaarcursus weten de kinderen vaak al precies welk instrument ze willen gaan bespelen.

Muziek voor iedereen, dat is de missie van De Muziekschool. En daar kan je maar beter vroeg mee beginnen!

www.muziekschoolpijncker.nl
info@muziekschoolpijnacker.nl

- advertentie -

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant