Logo telstar-online.nl

Grote belangstelling en drukte vaccineren gemeentehuis

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Het vaccineren zonder afspraak in het gemeentehuis door GGD Haaglanden is verplaatst naar de woensdag. Dat meldt de gemeente Pijnacker-Nootdorp aan Telstar Online.

“Vanwege de grote belangstelling en de avondopenstelling van onze balies van burgerzaken werd het op dinsdag te druk. Mensen kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur terecht voor een prik”, aldus een woordvoerster. Er was meteen flink aanloop van mensen die zich alsnog wilden laten vaccineren. Veelal na lang twijfelen of omdat er gewoon nog niet van gekomen was. 

Door te vaccineren tegen het coronavirus bescherm je niet alleen jezelf, maar ook kwetsbare mensen om je heen. Na vaccinatie tegen COVID-19 is de kans op een ziekenhuisopname na een coronabesmetting twintig keer kleiner dan zonder (volledige) vaccinatie, blijkt uit nieuw onderzoek van het RIVM. De kans dat een volledig gevaccineerde coronapatiënt op de intensive care (ic) terechtkomt, is zelfs 33 keer zo klein. 

Van de 15.222 coronapatiënten die tussen 4 april en 20 augustus werden opgenomen in het ziekenhuis was 88 procent niet-gevaccineerd.  

Meer berichten