Logo telstar-online.nl
<p>Concordia trad voor de coronacrisis ook op in het buitenland. (Foto: archief)</p>

Concordia trad voor de coronacrisis ook op in het buitenland. (Foto: archief)

Herfstconcert Concordia in het teken van Water

  •   keer gelezen   Actueel

Bergschenhoek - Zaterdagavond 2 oktober speelt Concordia haar grootse Herfstconcert in de Hervormde Kerk in Bergschenhoek. Thematisch is er grotendeels gekozen voor stukken die iets met water te maken hebben. Dit is het eerste grote concert dat Concordia kan geven na het beëindigen van de beperkingen ten gevolge van corona.

Jaarlijks geeft Concordia enkele grote concerten. Tot onze spijt kon het Lenteconcert in maart vanwege corona geen doorgang vinden. Als alternatief is er nu gekozen voor een Herfstconcert. Muzikaal zal de Melody Percussion Band voor de pauze het Ierse Riverdance ten gehore brengen, muziek die wereldwijd vele mensen wist te raken, maar ook stukken als Waltz for a rainy day en Red Rock Canyon. 

Na de pauze is het orkest aan de beurt met de filmmuziek van onderzeeboot film Crimson Tide en spektakelstuk Rubicon die het uiterste van het kunnen van het orkest vraagt. Ook is er ruimte voor wat lichter werk met Bridge over Troubled Water, de beroemde hit van Simon and Garfunkel en Las Playas de Rio, waarin met latijnse vurigheid de stranden van Rio de Janeiro worden uitgebeeld. Bijzonder aan dit optreden is dat diverse leerlingen uit ‘eigen kweek’ voor het eerst meespelen met een concert. Onlangs zijn zij toegetreden tot het orkest en spelen hun partijtje stevig mee.

Kaarten
De zaal is vanaf 19.30 uur geopend. Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is 9 euro. De voorverkoop loopt via een mail aan kaarten@concordiabergschenhoek.nl. Coronacheck verplicht, conform de richtlijnen van de overheid voor cultuurbezoek. Komt u vooral luisteren in de Hervormde Kerk in Bergschenhoek aan de Kerkstraat 1.

Meer berichten