Logo telstar-online.nl

Vrijwilligers gezocht die senioren willen bezoeken

  •   keer gelezen   Actueel

Het Sociaal Vitaal-project is een nieuw beweeg- en gezondheidsproject voor mensen van 65 jaar en ouder die aan hun fitheid, gezondheid, weerbaarheid en sociale contacten willen werken.

In het programma worden wekelijkse beweeglessen en daarnaast voorlichtingen aangeboden. Bijvoorbeeld over gezonde voeding, medicijngebruik en ontspannen. De deelnemers aan Sociaal Vitaal krijgt extra trainingen om weerbaarder en (sociaal) vitaler te worden. Na afloop van de les wordt en koffie of thee gedronken. Plezier in bewegen staat centraal en sociaal contact staat centraal in Sociaal Vitaal Senioren in kunnen zich direct aanmelden om op 16 oktober mee te doen aan een fitheidstest in sportcentrum de Viergang.

Voor een deel van het project zijn wij afhankelijk van vrijwilligers. De opdracht voor de vrijwilligers is om in de week van 27 september bij senioren in Pijnacker-Noord aan te bellen en aan de deur te vragen of de inwoners(s) de brief (van de gemeente) hebben ontvangen en of ze belangstelling hebben om mee te doen aan de fitheidstest van Sociaal Vitaal. Zo nodig wordt er een korte toelichting gegeven op het programma Sociaal Vitaal. Op vrijdagmorgen 24 september wordt er een korte training aan de vrijwilligers geven.

Meer informatie en voor aanmelding kunt u Jacob-Jan Koedoot van de SWOP mailen: jacob-jan.koedoot@swop.nl of bel 06-11853497.

Meer berichten