Logo telstar-online.nl

Zorgkwekers en burgemeester openen expositie

  •   keer gelezen   Actueel

Vanmiddag, woensdag 15 september, is in het Emmaparkje in Pijnacker Centrum de tweede buitenbeeldenexpositie geopend. Net als vorig jaar staan – naar een idee van Pijnackernaar Dirk Pereboom - in het park tegenover de RK-kerk weerbestendige kunstwerken van diverse kunstenaars.

De expositie werd geopend door burgemeester Francisca Ravestein en de kwekers van Zorgkwekerij Bloei aan de Europalaan. Zij hebben de sokkels gemaakt en ook een gezamenlijk kunstwerk.

Vrijwilliger/kunstenaar Theo van den Bulk had het idee bedacht: iedereen levert zijn of haar eigen hand in. Anders gezegd: Theo tekende van alle kwekers de hand na, sneed of zaagde die uit in hout en vervolgens beschilderden alle kwekers hun eigen hand. Alle houten handen zijn op een glazen plaat aangebracht en dat levert een heel kleurrijk beeld op. Ga snel kijken in het Emmapark.

Diverse lokale kunstenaars hebben weer hun medewerking verleend. Het thema is Hernieuwd Ontmoeten, heel toepasselijk, zo na de coronatijd met haar beperkingen. Kees Bosman en Tanja Ooms hebben twee figuren gemaakt die op de wind zachtjes heen en weer wiegen, zodat er subtiele interactie ontstaat.

De burgemeester opende met een enthousiast verhaal de expositie. Ze kreeg het woord van Piet van Adrichem, de voorzitter van Verbeelding, het cultuurevenement dat in het laatste weekend van september losbarst. Vorig jaar was de buitenbeeldenexpo het enige programmapunt; nu is er gelukkig weer veel meer te doen en te beleven.

De burgemeester zei er vrolijk van te worden weer mooie beelden te zien en te weten dat er ook qua cultuur weer meer kan. Ze zei te hopen dat de buitenbeeldenexpo een traditie wordt en dat de gemeente er ook na haar vertrek begin volgend jaar in blijft investeren, zoals overigens ook het Cooperatiefonds van de Rabobank Zuid-Holland Midden een bijdrage heeft geleverd.

De burgemeester had speciaal voor de gelegenheid en de zorgkwekers haar ambtsketting omgedaan. In eendrachtige samenwerking onthulden de kwekers en de burgemeester vervolgens het ‘handenbeeld’. De beelden tot 3 oktober permanent te zien. Je kunt er altijd terecht.

Op de site van Verbeelding is meer detailinformatie te zien over de kunstenaars en de beelden:

www.deverbeelding.nu

Meer berichten