Logo telstar-online.nl
<p>De vaccinatiespuit komt steeds dichterbij...&nbsp;</p>

De vaccinatiespuit komt steeds dichterbij... 

Vaccineren zonder afspraak in gemeentehuis

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp is de eerste ‘gemeentelijke mobiele priklocatie’ in Haaglanden. Die is vanmiddag, dinsdag 14 september, van start gegaan. Er was meteen flink aanloop van mensen die zich alsnog wilden laten vaccineren. Veelal na lang twijfelen of omdat er gewoon nog niet van gekomen was. Uiteindelijk moesten de mensen toch nog even wachten, omdat ‘het vaccin in de file stond’. 

De komende dinsdagen is er van 15.00 tot 20.00 uur een tijdelijke priklocatie van GGD Haaglanden in het gemeentehuis aan het Oranjeplein in Pijnacker. Mensen kunnen zich zonder afspraak laten vaccineren tegen het coronavirus. Dit gebeurt met het Janssen-vaccin of het Pfizer-vaccin. Wie nog twijfelt of nadere informatie wil: er is een arts aanwezig om vragen te beantwoorden.

Iedereen van twaalf jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt, kan op dinsdag zonder afspraak voor een prik terecht. Achttienplussers kunnen kiezen voor het Janssen-vaccin of voor het Pfizer-vaccin. Ben je jonger dan achttien jaar of zwanger, dan krijg je het Pfizer-vaccin. Van het Pfizer-vaccin heb je twee prikken nodig, met minimaal 21 dagen tussen de eerste en de tweede prik. Bij het Janssen-vaccin is één prik voldoende.

Burgemeester Francisca Ravestein en zorgwethouder Marieke van Bijnen zijn blij met de priklocatie in de eigen gemeente. De burgemeester roept niet- gevaccineerden op van deze mogelijkheid gebruik te maken. Volgende week dinsdag 21 september zijn de prikkers er weer. In de krant van morgen het hele vaccinatieverhaal.

Meer berichten