Logo telstar-online.nl
<p>De uit meerdere terrassen bestaande buitenruimte van Grand Caf&eacute; 1837 was het toneel van de afscheidsreceptie van huisarts Jaap de Geus en assistente Annette.</p>

De uit meerdere terrassen bestaande buitenruimte van Grand Café 1837 was het toneel van de afscheidsreceptie van huisarts Jaap de Geus en assistente Annette.

Eén grote openluchtwachtkamer

  •   keer gelezen   Actueel

Vrijdag was de afscheidsreceptie van de Nootdorpse huisarts Jaap de Geus en zijn onafscheidelijke assistente Annette van der Stap uit Pijnacker. Vorige week was een groot verhaal over hen te lezen in deze krant.

De receptie was bij Grand Café 1837 op de hoek van de Dorpsstraat en de Kerkweg in Nootdorp, dat over het grootste terras van de hele gemeente beschikt. Dat terras kwam goed van pas. En dat gold ook voor het schitterende weer. 

Daardoor was het mogelijk er een ‘geplaceerd evenement’ van te maken. Iedereen kreeg een plekje toegewezen en de huisarts en zijn assistente liepen rond om van de patiënten afscheid te nemen en intussen cadeaus in ontvangst te nemen.

1837 was dus in feite één grote openluchtwachtkamer geworden. Natuurlijk moesten mensen soms een aardig tijdje wachten voordat de vertrekkende huisarts met zijn assistente bij hun tafel kwam, maar op zich was het evenement prima georganiseerd en was het bijna een Nootdorpse reünie.

Een man die maar niet weg kwam, sprak van een soort ‘Nootdorpse kermissfeer’: je komt allerlei bekenden tegen en het wordt steeds gezelliger. Al met al duurde ‘het laatste spreekuur’ van dokter De Geus van vier tot zeven en die tijd hadden hij en zijn assistente ook dubbel en dwars nodig om iedereen gedag te kunnen zeggen. Zodra dat gebeurd was, maakten mensen weer plaats voor nieuwe patiënten. Al met al liep de receptie gesmeerd.

Jaap en Annette waren overweldigd door de enorme belangstelling, alle mooie woorden en de prachtige cadeaus. Ook opvolger, dokter Peter Bregman, was aanwezig. Hij is sinds 1 september de dienstdoende arts!
Eén patiënt probeerde gekscherend bij Jaap de Geus nog een laatste gratis consult te krijgen, maar die vlieger ging natuurlijk niet op. Het zal voor de vertrekkende arts en zijn assistente best even afkicken zijn. Ze hebben jarenlang meer dan fulltime gewerkt en dan is het van de ene op de andere dag ineens afgelopen.Meer berichten