Logo telstar-online.nl
<p>Het jongste en het oudste lid verrichtten samen met de sportwethouder de officiële opening.</p>

Het jongste en het oudste lid verrichtten samen met de sportwethouder de officiële opening.

HCP opent vierde veld officieel

  •   keer gelezen   Actueel

Het oudste lid, de 84-jarige Jan Wennekes die aan Hockey Fit doet en de vijfjarige Floris Ligtvoet die zaterdag de eerste hockeydag van zijn nog jong leven meemaakte, openden zaterdag 4 september het vierde veld van hockeyvereniging HCP. Ze deden dit via een ‘één twee drietje’ met sportwethouder Peter Hennevanger.

Jan Wennekes en Peter Hennevanger maakten een mooie combinatie en speelden de bal naar Floris die nog een fotograaf moest omzeilen om vervolgens de aanval netjes af te ronden in een van de doelen van het vierde veld, dat voorheen een voetbalveld van DSVP was. De voetbalclub heeft verderop een nieuw veld mogen aanleggen.

Het nieuwe veld is feitelijk al een jaar in gebruik, ofschoon in coronatijd het begrip ‘in gebruik’ relatief was. De HCP heeft net als heel veel verenigingen, en eigenlijk net als de hele samenleving, een lastig jaar achter de rug. Een tijdlang was er een volledige lockdown en dan weer mocht een tijdje alleen de jeugd spelen en trainen. En dan alleen ‘onderlinge potjes’ zoals Mark Rutte het omschreef.

Kortom: iedereen binnen de Hockey Club Pijnacker snakt weer naar een gewoon seizoen waarin de competities normaal kunnen worden afgewerkt. Het nieuwe vierde veld maakte het intussen wel mogelijk om de stevige wachtlijst weg te werken. Een wachtlijst bij een sportclub is natuurlijk een drama, zeker als kinderen die willen gaan sporten meerdere jaren moeten wachten. Voor een kind van vijf is twee of drie jaar een half mensenleven. Door het vierde veld kan de HCP nu doorgroeien van bijna duizend leden naar ongeveer 1.200.

Het ziet er naar uit dat die groei ook echt gaat plaatsvinden. De belangstelling voor het hockey en voor de HCP in het bijzonder is heel groot. De aanwas komt overal vandaan, ook heel veel Nootdorpers zijn lid van de club op sportpark De Groene Wijdte.

Het bijzondere van de HCP is de goede sfeer tussen mensen uit allerhande beroepsgroepen en lagen van de samenleving. HCP-leden die ook de ‘koude kak’ in steden als Den Haag en Rotterdam hebben meegemaakt, noemen en roemen altijd de prima open en toegankelijke sfeer binnen de vereniging die een schitterende accommodatie heeft opgebouwd. Het clubhuis is prachtig uitgebouwd met vlak voor het hoofdveld een heerlijk terras waar het altijd gezellig toeven is.

De vier velden bestaan voor het grootste deel nog uit zandkunststof. Eén veld is een semi-waterveld. De toekomst is dat alle velden straks volledig watervelden zijn. Dat wordt de norm, omdat het spel op een waterveld veel sneller is. Zand remt.

Een logische vraag is dan: waarom is het vierde veld niet meteen als waterveld aangelegd? Het antwoord is dat de HCP eerst de meest prominente velden nabij de kantine wil ombouwen tot watervelden.

Voorzitter Philipe Tankink wil daarover binnenkort in gesprek met sportwethouder Peter Hennevanger. Hij is van huis uit een Oliveo Voetbal-man is maar beloofde toch eens vaker naar het hockey te komen kijken. “Toen ik nog voetbalde, speelden we wel eens op het zandkunststofveld van de HCP zodra de grasvelden afgekeurd waren. Als je dan een sliding maakte, bleef je trainingsbroek heel maar was je knie geschaafd”, aldus de wethouder die graag in gesprek gaat met de vereniging over nieuwe investeringen. De man die ook over de financiën van de gemeente gaat, zei er wel bij dat heel veel andere verenigingen ook hun wensen hebben.

Het was dus groot feest zaterdag 4 september. Ook de grootste sponsoren werden even in het zonnetje gezet. Floris Holtkamp van hoofdsponsor Ellf Hypotheken & Verzekeringen, 

Sabine Zondag van PLUS Sabine Zondag, Maarten Post van Post Makelaars en Jeroen Kroeze van Sport2000 uit Nootdorp. Deze winkel levert de kleding én de sticks!

Voorzitter Tankink, zelf afkomstig van het Haagse HDM voordat hij in Pijnacker kwam wonen, vertelde dat de HCP in alle geledingen de weg omhoog gaat zoeken en vinden. De hoogste teams bij de vrouwen en de mannen moeten omhoog en dat geldt ook voor de jeugdteams. Trots vertelde de voorzitter, die zelf nog zijn partijtje meeblaast bij de veteranen, dat Meisjes A die dag Breda van de mat had geveegd. Vrouwen 1 had met acht treffers verschil gewonnen.

Vrijwilliger Hélène, die de veldopeningsdag had georganiseerd, vertelde dat de HCP volledig op vrijwilligers draait. Er is geen enkele betaalde kracht en toch draait het goed en zijn alle functies goed bezet. De mensen dragen met elkaar de vereniging. 

Een voorbeeldje is dat jeugdspelers vanaf hun zestiende bij de jongste jeugd als scheidsrechter worden ingezet. Heel leerzaam en meteen een opstap naar vrijwilligerswerk! Na de officiële handelingen en toespraken bleef het nog lang gezellig op het HCP-terras… Meer berichten