Logo telstar-online.nl
<p>Marcel heeft een groot muziek-, maar ook voetbalhart.</p>

Marcel heeft een groot muziek-, maar ook voetbalhart.

Smullen voor muziekliefhebbers

  •   keer gelezen   Actueel

Dorpsgenoot Marcel ‘Bizarro’ Mulhuyzen is al jaren actief op muziekgebied. Hij organiseert al vele jaren pop- en pubquizzen. Op zijn veel bekeken website myfavoritesong.nl staat nu de gastcolumn ‘Alle 16 Apart’ over de meest bijzondere combinaties in de Nederlandse popmuziek.

Het gaat om muzikanten waarvan je niet verwacht dat zij met elkaar plaatopnamen gemaakt hebben, omdat zij in geheel andere genres werkzaam zijn of waren. Er worden 16 treffende voorbeelden gegeven, zoals De Zangeres Zonder Naam, die met Normaal het aloude nummer ‘Rock Around The Clock’ speelt. Een andere merkwaardige combinatie is Herman van Veen die viool speelt op een soloalbum van Golden Earring-zanger Barry Hay. Natuurlijk wordt een hoogtepunt uit het televisieprogramma Beste Zangers niet vergeten: het duet ‘Phantom Of The Opera’ van Henk Poort met Floor Jansen. 

Een wat grappige variant is die van Herman Brood samen met Sjef van Oekel. Het artikel is ook te lezen op cultuursupportpn.nl. Mulhuyzen heeft vorig jaar met Erik Bevaart en Karel Kanits het boek ‘55 Verrassende Verzamelelpees’ geschreven en hiervoor goede recensies ontvangen. Zijn website bevat ook korte interviews met bekende Nederlanders als Harrie Jekkers, George Baker en Candy Dulfer.

Meer berichten