Logo telstar-online.nl
<p>(Links) Frank en (rechts) Robin, te midden van de prachtige rozen. </p>

(Links) Frank en (rechts) Robin, te midden van de prachtige rozen.

Avance Roses, de ambassadeur voor sierteeltproducten in Nederland

  •   keer gelezen   Actueel

Berkel en Rodenrijs - Avance Roses kweekt het hele jaar rond geurende Red Naomi rozen van topkwaliteit. In de kas in Berkel en Rodenrijs groeien de rozen onder de beste omstandigheden.

Met Avance Flowers richten zij zich op de lokale consument. “We vinden het heel leuk om direct contact te hebben met consumenten”, zegt Frank van der Meijs. Samen met zijn broer Robin runt hij het bedrijf.

Ontstaan – Avance Roses
In de jaren ’70 begon opa Quirien van der Meijs met het kweken van rozen. Dit bedrijf werd voorgezet en uitgebouwd door drie van zijn zoons, waaronder vader Jos van beide broers. Anno 2007 stapten Robin en Frank, destijds 25 en 22 jaar oud, zelf ook in het bedrijf en zijn toen begonnen met het kweken van rozen in Berkel en Rodenrijs. De beginperiode was pittig door de financiële crisis waarin zij terecht kwamen, maar nu 15 jaar later staat er een florerend bedrijf dat bekend staat als dé plek om mooie, verse rozen te krijgen.

Kweekproces – Avance Roses
De kwekerij is drie hectare groot, vergelijkbaar met zes voetbalvelden. Dagelijks zorgt het bedrijf er met haar 30 medewerkers voor dat er jaarrond de beste kwaliteit rozen geproduceerd wordt.

Twee maal per dag worden de rozen geoogst en dit 365 dagen per jaar om een gelijkmatige partij rozen uit te kunnen sorteren. Daarvoor beschikt Avance Roses over zeer geavanceerde rozensorteermachine, die de rozen volautomatisch beoordeeld op rijpheid, lengte, steeldikte, knopgrootte en kleur. De bossen rozen daarnaast automatisch per 10 gebundeld en verpakt.

De rozenplanten staan op steenwolmatten in teeltgoten en krijgen water met voeding via een druppelslang. Het overtollige water wordt opgevangen, 100% ontsmet met Uv-licht en aangelengd met verse voeding. Daarna is het geschikt om weer opnieuw aan de planten te geven. Het overtollige water wordt elke 3 weken in een lab gemonsterd. Er wordt gekeken in welke mate voedingsstoffen worden opgenomen en daar wordt het voedingsrecept op aangepast.

Zonder Co2 groeien planten en bomen niet. Deze voedingsstof is daarmee net zo onmisbaar voor een plant als water en licht. De OCAP levert deze Co2 via een pijpleiding vanuit Pernis en komt vrij bij de raffinaderij van Shell. Co2 die anders in de lucht geblazen zou worden, wordt nu dus goed benut.

Van alle, door Avance Roses geproduceerde, rozen wordt zo’n 95% geëxporteerd. De meeste van deze rozen worden verscheept naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië, Frankrijk en België, Polen, Oostenrijk en Zwitserland. Ongeveer 5% blijft dus maar in Nederland.

“Er komt veel kennis, kunde, ervaring en vele technische installaties bij kijken om een kwalitatief goede roos jaarrond te kunnen kweken. Het is écht topsport!”, zegt Robin. “We vinden het heel leuk om direct contact te hebben met consumenten”

Bloemencarrousel – Avance Flowers
In april van dit jaar is de voorzijde van het bedrijf, waar de bloemencarrousels staan, grondig op de schop gegaan.

De hoofdaanleiding was de onveilige situatie die ontstond bij meerdere bezoekers. Voorheen waren er onvoldoende parkeerplekken, waardoor op enig moment de uitrit werd geblokkeerd. Nu is er gekozen voor een ruime en overzichtelijke opzet met 14 parkeerplekken, waaronder een mindervalide parkeerplaats. De bloemencarrousels zijn parallel aan de N470 opgesteld. Hierdoor heeft het geheel een professionele uitstraling gekregen.

Het voordeel van bloemen uit de carrousels:
24/7 beschikbaar;
Verse rozen en gemengde boeketten;
Diverse kleuren beschikbaar;
Geconditioneerd bij 5°C;
Voorzien van stomend water;
Keuzevrijheid voor de consument;
Contactloos betalen via PIN.

De gemengde boeketten worden nog steeds op een ambachtelijke wijze (met de hand) samengesteld en gebonden. De drijvende kracht achter al dit moois is Ellen, die als partner van Robin ook betrokken is bij de rest van het bedrijf. Na haar bloembindopleiding en 10 jaar werkervaring bij een bloemist, heeft zij nu hierin haar uitdaging gevonden. 

Voor de gemengde boeketten gebruikt ze uiteraard de rozen van Avance Flowers, maar daarnaast ook andere bloemen en snijgroen van collega kwekers uit Berkel Rodenrijs en omstreken. De samenstelling en kleuren van de gemengde boeketten veranderen mee met de seizoenen. 

Rozen webshop – Avance Flowers
Sinds mei 2020 draait er ook een webshop (www.Avance-Flowers.nl) om te voorzien in de veranderde behoefte van de consument.

Er was vraag naar meerdere kleuren rozen, langere rozen, meer opties en duidelijkheid over wat een bepaalde bestelling rozen kost. Dit hebben zij nu allemaal overzichtelijk en laagdrempelig ondergebracht in een zeer gebruiksvriendelijke webshop.

Het voordeel van rozen uit de webshop:
Verschillende kleuren;
Speciaal aantal;
Diverse maten (70/60/50cm);
Ontbladerde onderkant;
Jubileumroos toevoegen;
Tekstkaartje toevoegen;
Losse of per stuk verpakt;
Mandjes met rozenblaadjes;
Veilig online betalen.

Bestellingen kunnen met een vertraging van één dag bij Avance worden opgehaald; maandag vóór 0.00 besteld, kan bijvoorbeeld woensdag vanaf 8.00 opgehaald worden. Dit is een bewuste keuze, omdat niet alle soorten kleuren op voorraad beschikbaar zijn en er dus alleen met verse rozen gewerkt wordt. Op zondag kunnen er geen webshop bestellingen afgehaald worden. Om de kosten acceptabel te houden en controle te houden over de kwaliteit, kiezen zij er op dit moment voor bestellingen niet te verzenden.

Verzorgingstips – Avance Flowers
Om iedere klant de aller beste ervaring met het Nederlandse sierteeltproduct te laten ervaren, adviseren zij om de verzorgingstips te hanteren:

Gebruik een glazen vaas;
Ontsmet de vaas met chloor;
Vul de vaas met koud kraanwater;
Voeg snijbloemenvoeding toe;
Haal het blad weg tot de waterrand;
Snijdt 2cm van de onderkant af;
Check het waterniveau regelmatig;
Vul het water tijdig bij.

Herhaal deze procedure na een week voor het langst mogelijke vaasleven.

Let daarnaast op de volgende zaken:

Geen volle zon of tocht;
Niet bij de fruitmand of de verwarming.

Indien de verzorgingstips in acht worden genomen is een vaasleven van minimaal 10 dagen mogelijk, want vaak staan de rozen nog veel langer.

Mochten de rozen geen 10 dagen staan, ondanks het naleven van deze tips, dan kan de consument altijd terugkomen voor een nieuwe bos rozen van dezelfde waarde. 

Voor de gemengde boeketten geldt een vaasleven- garantie van 7 dagen, omdat het mengen van bloemen het vaasleven verkort. Om oneigenlijk gebruik van deze regeling te voorkomen, vragen zij uiteraard om een kopie van uw betalingsbewijs en een foto van de bloemen.

Ambassadeur Nederlandse sierteeltproduct
Nederlandse sierteeltproducten staan internationaal bekend om hun prachtige kleuren, vaasleven en kwaliteit. Avance Flowers wil nu graag de Nederlandse consument in staat stellen om op een laagdrempelige manier kennis te maken met al deze schitterende Nederlandse producten.

Contactgegevens:
Pastoor Verburghweg 7
2651 KW Berkel en Rodenrijs
Tel: 0642390465 (Frank)
E-mail: info@Avance-Flowers.nl

www.Avance-Flowers.nl


Meer berichten