Logo telstar-online.nl

Alfa Accountants en Adviseurs overal dichtbij

  •   keer gelezen   Actueel

Regio - Alfa Accountants en Adviseurs is een fullservice-kantoor, met een compleet pakket aan diensten voor het MKB en de agrarische ondernemers. Het gerenommeerde accountantsbureau heeft ruime ervaring met glastuinbouwbedrijven en inmiddels 30 vestigingen en ruim 1000 medewerkers. “Hoewel het een accountantskantoor met vestigingen in het hele land is, is Alfa Accountants vooral lokaal actief, dichtbij de beleveniswereld van de ondernemer”, zegt Gert Bolink, directeur van Alfa Accountants Bleiswijk. Alfa Accountants heeft de slagkracht van een grote, landelijke organisatie en de persoonlijke aanpak van een kantoor in de buurt. De lokale vestigingen hebben veel autonomie, dit om de betrokkenheid met de lokale ondernemers te versterken”, legt Bolink uit.

Bij Alfa kun je al meer dan 75 jaar terecht met vragen over accountancy, belastingen, salaris en personeel, subsidies, bedrijfsadvisering en financiële dienstverlening. Iedere Alfa-medewerker beschikt over deskundigheid, kennis en inzicht voor advies op maat “We zijn meer dan alleen maar de accountant die jouw jaarrekening maakt. We helpen graag bij fiscale vraagstukken die er spelen, of geven juridisch advies”, zegt Bolink. Daarnaast kan Alfa Accountants ook helpen bij het maken van begrotingen en het digitaliseren van de boekhouding. Ook begeleidt Alfa Accountants bedrijfsoverdrachten en subsidieaanvragen. De loonadministratie wordt uit handen genomen en vermogen wordt in veilig vaarwater gebracht. Klanten kunnen met elke ondernemersvraag bij Alfa Accountants terecht. Het accountantskantoor heeft een breed pallet aan dienstverlening: juridisch fiscaal boekhoudkundig en accountancy. “We bieden een totaalpakket aan diensten aan voor het MKB, waarbij alles onder één dak zit”, zegt Bolink. Ook op de particuliere markt kan Alfa Accountants een rol spelen. Zo kunnen klanten geholpen worden als het gaat om vermogensplanning of bijvoorbeeld bij de financiële planning wanneer mensen hun bedrijf verkopen en advies willen over wat ze met het ontvangen geld kunnen doen. Daar helpen en begeleiden we de klanten ook in”, zegt Bolink.

Persoonlijk contact
Persoonlijk contact staat bij Alfa Accountants centraal. Alfa Accountants informeert haar klanten op een actieve manier over de nieuwe ontwikkelingen. De adviseurs van Alfa Accountants willen de mensen áchter de ondernemer leren kennen. Via één aanspreekpunt hebben klanten toegang tot een compleet team van adviseurs. Bij Alfa Accountants staan de adviseurs dichtbij de klant. Ze kennen immers het bedrijf en de branche. “Bedrijven willen hun klanten graag binden, ook hiermee kunnen we ze van advies voorzien. Vooral in de agrarische sector hebben bedrijven vaak te maken met buitenlandse werknemers. Bedrijven zitten dan vaak met de vraag hoe ze deze werknemers het beste aan het bedrijf kunnen binden, zodat het ook plezierig werken is en het bedrijf zo ook op lange termijn mooie doelen kan realiseren. Door met Alfa Accountants in zee te gaan heb je een extra paar ogen die meekijkt. “Wij brengen alles ter tafel, ook hetgeen waar je zelf niet aan denkt”, zegt Bolink.

Duurzaam
“In het advies naar de klanten toe proberen wij duurzaamheid handen en voeten te geven”, zegt Bolink. Binnen Alfa Accountants wordt er optimaal naar duurzaamheid gestreefd. Denk hierbij aan het realiseren van zo min mogelijk afvalstromen, gebruik van zonnepanelen en papierloos werken. “Door het installeren van het Alfa Management Paneel wordt er inzicht in de cijfers gegeven. Door veel te automatiseren, lopen onze processen sneller en houden we de kosten in de hand. Veel van onze diensten en producten bieden wij online aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om jouw loonadministratie te vereenvoudigen.” Alfa Accountants zet zich ook in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een goed voorbeeld is de aandacht voor mensen. “Medewerkers kunnen bij een vast dienstverband al participeren in onze organisatie en kunnen daardoor mede-eigenaar worden. Zo blijven ze betrokken, letterlijk en figuurlijk.” Alfa Accountants houdt rekening met de impact van het handelen op de maatschappij, het milieu en de mensen. “Daarom zijn we B Corp-gecertificeerd, een keurmerk dat past bij de organisatie. Alfa Accountants behoort tot de 5% beste accountants van de categorie waarin we zitten”, zegt Bolink trots. “Zeker ook, omdat Alfa geen wereldspeler is. We streven geen winstmaximalisatie na. Alfa Accountants zet daarentegen juist in op de dienstverlening naar de klant toe. We denken goed na over de mogelijkheden van energieneutraal bouwen, het verduurzamen van ons energieverbruik, het ‘ontpapieren’ en het reduceren van onze CO2-uitstoot”, besluit Bolink.

Alfa Accountants en Adviseurs
Hoekeindseweg 39
2665 KA Bleiswijk

Tel: 088-2531850
E-mail: bleiswijk@alfa.nl
www.alfa.nl/bleiswijk 


Bovenstaand artikel is een advertorial.

Meer berichten