Logo telstar-online.nl
<p>Medewerkers en vrijwilligers van Bibliotheek Oostland zijn er helemaal klaar voor.</p>

Medewerkers en vrijwilligers van Bibliotheek Oostland zijn er helemaal klaar voor.

Veel te doen tijdens open dag Bibliotheek Oostland

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Bibliotheek Oostland houdt zaterdag 28 augustus open huis. De vestigingen in Pijnacker en Nootdorp staan wagenwijd open voor alle inwoners.

Het is hoog tijd dat we na een lange coronaperiode weer laten zien wat er allemaal mogelijk is bij de bibliotheek, vertelt Rian Hoofs van Bibliotheek Oostland. “Veel mensen zijn heel lang niet bij ons geweest. Gewoonweg omdat het niet ging, of omdat ze niet durfden. Het lijkt ons leuk om alle mensen weer welkom te heten tijdens een open dag. Daarnaast willen we aan iedereen laten zien dat we méér doen dan alleen boeken uitlenen. In Nootdorp zit bijvoorbeeld een prachtig theater dat misschien niet iedereen kent”, vertelt Rian. Samen met vaste huurders en andere organisaties heeft Bibliotheek Oostland een prachtig programma bomvol activiteiten bedacht. Zo kun je een fietstocht maken langs alle geopende vestigingen, meedoen met een workshop of gewoon een kopje koffie komen drinken. In de vestiging in Pijnacker zijn diverse workshops, zoals een workshop graffiti voor kinderen vanaf tien jaar. 

“Ook kun je enkele Oostlandse schrijvers ontmoeten en is er een expositie van Creatief Atelier STOER”, weet Rian. In Nootdorp zijn er ook leuke kinderactiviteiten, zoals een workshop ukelele, en kun je een oud boek professioneel laten taxeren tegen een kleine vergoeding. Rian kijkt ontzettend uit naar aankomende zaterdag: “Ik heb zin in de gezelligheid. Het samenzijn. Ik vind het leuk om weer een hoop nieuwe mensen te ontmoeten, uiteraard binnen de geldende coronamaatregelen. En ik hoop eigenlijk ook dat het een begin is van de terugkeer naar de bibliotheek, want dat moet nog een beetje op stoom komen.” Kijk voor meer informatie op de website bibliotheekoostland.nl/opendag. 

Meer berichten