Logo telstar-online.nl
<p>Taxateur Arie Molendijk taxeert tussen 10.00 en 12.00 uur allerhande boeken.</p>

Taxateur Arie Molendijk taxeert tussen 10.00 en 12.00 uur allerhande boeken.

Taxatiemiddag in Bibliotheek van Nootdorp

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Op zaterdag 28 augustus vindt er een taxatie van oude boeken plaats tijdens de open dag in de bibliotheek van Nootdorp. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar tussen 10.00 en 12.00 uur boeken (denk aan (staten)bijbels, oude atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken), handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.” De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. 

De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.” Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in de bibliotheek, Dorpsstraat 7 in Nootdorp op zaterdag 28 augustus van 10.00 tot 12.00 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer Informatie bezoek gerust de site: www.molendijkboeken.nl.

Meer berichten