Logo telstar-online.nl

Gratis huurtoeslag-check Pijnacker: ‘Geld laten liggen is zonde’

  •   keer gelezen   Actueel

Door een wetswijziging in 2020 hebben meer mensen recht op huurtoeslag. Lang niet iedereen die er recht op heeft vroeg dit ook aan. ,,Geld laten liggen is zonde. Die toeslag is er niet voor niets. Voor sommigen betekent het wel óf niet kunnen rondkomen”, aldus Joke Wunnink van de SWOP. 

Met 1 september als uiterlijke aanvraagdatum voor de huurtoeslag over 2020, is het tijd voor actie. Daarom houdt de welzijnsorganisatie komende 9 en 16 augustus twee speciale ‘huurtoeslag check’-spreekuren. Getrainde vrijwilligers gaan voor bezoekers na of zij recht hebben op de toeslag van 2020 en helpen hen zo nodig bij de aanvraag hiervan. Joke weet dat veel mensen terughoudend zijn met het aanvragen van huurtoeslag. Vaak vrezen zij dit later terug te moeten betalen, vertelt ze. ,,Het fijne van achteraf aanvragen is dat je inkomen over 2020 al bekend is. Wie geen recht blijkt te hebben op huurtoeslag, krijgt het ook niet. Wie er wél recht op heeft, ontvangt de gemiste huurtoeslag met terugwerkende kracht.” Wie twijfelt raadt de Pijnackerse aan om de huurtoeslag-check te doen, die overigens gratis is. 

,,Niet geschoten is altijd mis. En als je voor 1 september geen actie onderneemt, ben je het sowieso kwijt. Dat zou zonde zijn.” De spreekuren vinden van 09.00 tot 13.00 uur plaats in De Schakelaar aan de Dr. van den Helmlaan in Pijnacker. Afspraak maken: 015-3699699. Kijk ook op: www.swop.nl voor meer informatie.

Meer berichten