Logo telstar-online.nl
<p>De ren was ditmaal in Wassenaar, maar alles ademde Nootdorp uit. Foto: Sander de Hollander</p>

De ren was ditmaal in Wassenaar, maar alles ademde Nootdorp uit. Foto: Sander de Hollander

Nootdorps spektakel op Duindigt

  •   keer gelezen   Actueel

Vanwege alle coronabeperkingen is het niet mogelijk gebleken om de kortebaandraverij in Noordorp op het traditionele parcours aan de Poort te organiseren. Daarom is de draverij op donderdag 29 juli uitgeweken naar de draf- en renbaan Duindigt in Wassenaar. 

Het initiatief werd mede ingegeven om de drafsport te ondersteunen. Na een vlekkeloos en vlot verlopen programma, resteerden er twee combinaties voor de finale: Coktail Bar met pikeur Mats Wester en Calistokingsdeep met pikeur Micha Brouwer. In twee heats rekende de laatstgenoemde combinatie snel af met Coktail Bar, ondanks een voorgift van vijf meter voor de combinatie met Mats Wester.

2022
Gesierd met de fraaie deken van de Stichting Kortebaan Nootdorp reed Micha de ereronde. De winnaar had ook een bijzonder Nootdorps accent, omdat de uit Nootdorp afkomstige opa van Micha een verdienstelijk eigenaarrijder was en zijn vader een succesvol amateurrijder is. Het vizier van de Stichting Kortebaan Nootdorp is nu gericht op 2022, wanneer op De Poort de vijfentwintigste editie van de kortebaan van Nootdorp zal worden verreden.

Meer berichten