Logo telstar-online.nl
<p>Jan (81) rijdt mogelijk dit jaar ook weer mee.</p>

Jan (81) rijdt mogelijk dit jaar ook weer mee.

Tweede Ode aan Jan Janssen op zaterdag 28 augustus 2021

  •   keer gelezen   Actueel

Op zaterdag 28 augustus 2021 zal de 2e editie van de ‘Ode aan Jan Janssen’ plaatsvinden. Jan, geboren en getogen in Nootdorp, is natuurlijk één van de grootste wielrenners die Nederland ooit heeft gekend. 

Hij werd wereldkampioen in 1964, won als eerste Nederlander de Ronde van Spanje (1967) en het jaar nadien ook als eerste Nederlander de Ronde van Frankrijk (1968). Ongelofelijke prestaties die wat ons betreft alle lof verdienen en nooit vergeten mogen worden. Om deze reden stappen we met in de pedalen om de voormalige trainingsroute van Jan te fietsen. Het wordt een prachtige tocht van 100 kilometer dwars door het groene hart.

Voor iedereen die een ode wil uitbrengen aan Jan of die met vrienden een volledig verzorgde tocht wil fietsen. Stap op 28 augustus 2021 met ons op de fiets voor een route van 100 kilometer en beleef alle hoogtepunten uit Jan Janssen zijn carrière opnieuw. Hoe kan dat beter dan te starten waar de route van deze levende legende begon: in zijn geboortedorp Nootdorp. Beleef je de route van Jan met ons mee? Schrijf je dan nu in: odejanjanssen.nl.

Meer berichten