Logo telstar-online.nl

Ook in Pijnacker-Nootdorp WhatsApp-fraude

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Het aantal aangiften van Whats-Appfraude rees landelijk de pan uit tijdens de coronacrisis: van honderd per week naar honderd per dag. En iedereen kan het overkomen. Zo werd een inwoner van Pijnacker-Nootdorp vorige week nog bijna slachtoffer van onbekenden die een nep-sms stuurde. 

“WhatsApp-fraude, maar ook sms-fraude gebruiken criminelen om toegang te krijgen tot uw bankrekening. Via what’s app of sms vraagt een familielid of een bekende aan u een flink bedrag over te maken. Er is altijd haast bij, zodat het lijkt dat u snel moet handelen. Het blijkt echter om een oplichter te gaan; geen familielid of goede bekende te zijn”, vertelt een medewerker van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) aan Telstar/Eendracht. 

Oplichters zijn er vaak heel goed in om u te laten geloven dat de afzender van het bericht écht uw kind, kleinkind, of uw beste vriend afkomstig is. Ze appen of sms’en over uw (klein)kinderen of familie over iets dat in de afgelopen periode is gebeurd. Hoe ze dat weten? De oplichter kan deze gegevens vinden op internet. Een bericht op Facebook of LinkedIn. Maar ook omdat u bijvoorbeeld op Marktplaats actief bent. Trap er niet in: hang op en wis deze berichten direct.

Meer berichten