Logo telstar-online.nl
<p>Mehmet en Kader zijn goed van start gegaan. Ondanks de drukte loopt het als een zonnetje en maken ze zelfs even tijd voor een fotootje!</p>

Mehmet en Kader zijn goed van start gegaan. Ondanks de drukte loopt het als een zonnetje en maken ze zelfs even tijd voor een fotootje!

Nieuwe eigenaren voor lunchcafé Paradeplein

  •   keer gelezen   Actueel

Kader Ergincanli en haar partner Mehmet hebben het lunchcafé op het Paradeplein in Nootdorp overgenomen van Stefano Pittana en Laura Santucci die wel gewoon doorgaan met hun andere zaak, de Multi Vlaai, een stukje verderop in Winkelcentrum Parade. De nieuwe eigenaren van het lunchcafé hebben er meteen ook een nieuwe naam aan gegeven: Sista’s. Dat is ‘sisters’ op z’n Haags.

De naam heeft vooral betrekking op de twee nog jonge dochters van Kader en Mehmet. Die zijn nu 3,5 en 1,5. Misschien dat ze de zaak ooit overnemen, maar alleen al gezien hun leeftijd is het nog lang niet zo ver. Kader en Mehmet kennen elkaar al heel lang. Ze hebben samen op dezelfde school gezeten, het Johan de Witt College in Den Haag, en allebei gevoetbald bij Celeritas op de grens van Den Haag en Wateringen.

Spits
Ze waren allebei spits maar naar verhouding was Kader nog beter dan Mehmet. Ze deed ook wel eens probleemloos mee bij de mannen en heeft op vrouwenvoetbalgebied tot de top van Nederland behoort. Nou ja, bijna dan!

Een aantal jaren geleden kwamen ze elkaar weer tegen en werden ze een ‘stel’. Ze wonen sinds kort in Bosweide in Ypenburg. Via Marktplaats ontdekte Mehmet dat Intermezzo te koop stond. Ze waren eerst eigenlijk op zoek naar een horecaplek in The Mall of the Netherlands in Leidschendam/Leidschenhage. Mehmet is zelf al 25 jaar ‘Turkse bakker’ en maakt de lekkerste dingen. Kader werkte als projectmanager in de farmaceutische industrie maar wilde een nieuwe uitdaging in haar leven. Ze hebben allebei van huis uit affiniteit met de horeca en zien het helemaal zitten om van Lunchcafé Sista’s een succes te maken. De zaak is zes dagen per week geopend en alleen op zondag dicht. Dan is Mehmet – net als op de zaterdag - actief op de Bazaar van Beverwijk waar hij al heel veel jaren werkt als bakker en waar hij nu ook zijn eigen standplaats heeft.

Koffie
Sista’s is op maandag vanaf 11.00 uur open en op de andere dagen vanaf 9.00 uur, tot 18.00 uur. Je kunt er terecht voor de lekkerste Illy-koffie, ontbijt, lunch en ijs. Zowel binnen als buiten op het terras, waar vijftien tafels mogen staan, op het gezellige Paradeplein in de zon. Het lunchcafé komt met een uitgebreid menu van Nederlandse lekkernijen maar ook Turkse specialiteiten, die Mehmet heerlijk bakt, zoals Lahmacun en Pidem, een home-made deegrol, gevuld met diverse toppings naar keuze. Ga hem lekker proeven bij Sista’s waar gastvrijheid, kwaliteit en service heel hoog in het vaandel staan.

Lekker vrij
Mehmet is een echte handelsman en marktverkoper. Lekker vrij in de communicatie met de zee van mensen daar in Beverwijk. In Nootdorp zal hij zich inhouden, omdat publiek en situatie nu eenmaal heel anders dan op een zwarte markt.

Zijn handelsgeest komt meteen tot uiting als hij het heeft over wat mogelijke openingsacties zoals een Turkse pizza voor de halve prijs gedurende de rest van de maand juli. Kader zegt tot slot dat Sista’s net als Intermezzo aan de zijkant - aan de Korte Baan - softijs blijft verkopen en volgend jaar mogelijk ook schepijs. Kortom: ze willen er echt wat moois van gaan maken!

Meer berichten