Logo telstar-online.nl
<p>Cloë zet rolschaatsen weer op de kaart. Foto: Olivia Witmond</p>

Cloë zet rolschaatsen weer op de kaart. Foto: Olivia Witmond

Rolschaatsen maakt een comeback door Nootdorpse Cloë

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - De jongere generaties delen massaal video’s op vier wielen op sociale mediaplatforms, waaronder Instagram en TikTok. Cloë van Wilgenburg uit Nootdorp, eigenaar van RollaGlow, is daarom begonnen met een pop-up rolschaatsenverhuren op De Pier van Scheveningen. Vanuit haar klassieke retro-caravan verhuurt ze kleurrijke rolschaatsen. Rolschaatsen huren doe je niet alleen voor een selfie, het zorgt tevens voor een feel-good gevoel zegt Cloë.

Rolschaatsen is door de geschiedenis heen populair geweest, maar in de jaren zeventig waren er in het hele land veel rolschaatsbanen geopend. Door de nieuwe opleving komen veel mensen die vroeger rolschaatsten ook weer terug op de rolschaatsen nadat ze de jongere generaties het hebben zien ontdekken. De jongere generaties overspoelen TikTok en Instagram met rolschaats video en foto’s, maar het is veel meer dan een trend. Op sociale media en zelfs in tv-commercials van grote merken zien we de rolschaatsen voorbijkomen. Want als je bent meegezogen in de verslavende wereld van TikTok, weet je dat rolschaatsen de afgelopen maanden viraal is gegaan, vooral dankzij gecoördineerde pro-skatergebruikers die video’s delen van zichzelf terwijl ze moeiteloos glijden op zonovergoten locaties. Eén ding is gegarandeerd bij rolschaatsen, dat het een glimlach op je gezicht zal toveren. Door lichaamsbeweging komen feel-good chemicaliën vrij, endorfine genaamd, die de stemming kunnen verbeteren en zelfs kunnen helpen bij symptomen van angst en depressie. Wel zo fijn in deze Corona periode. 


Foto: Olivia Witmond

In tegenstelling tot gymsporten, brengt rolschaatsen je naar buiten in de frisse lucht, zonlicht en de natuur, wat ook nog andere voordelen kan hebben voor de mentale gezondheid van de jongere generaties. De retro rolschaatsverhuur RollaGlow is te vinden op de Pier van Scheveningen, waar je een set rolschaatsen kunt huren en naar hartenlust langs de Boulevard van Scheveningen kunt zoeven. Het RollaGlow-team is er niet om je doelloos weg te sturen, ze kunnen je wijzen op een aantal geweldige routes, waaronder Scheveningen-iconen zoals Het Reuzenrad, De Boulevard, diverse trendy strandtenten en verschillende selfie-hotspots. Als je een beginner bent, maak je geen zorgen, RollaGlow heeft daar ook tips en trucs om je te helpen skaten als de profs. Ze organiseren regelmatig skatesessies, maar ook dans- en skateworkshops. Dus als je van een beetje van rolschaatsen langs het strand houdt, trek dan zeker je beste jaren 70-uitrusting aan - of iets waarin je je prettig in voelt - en ga naar de Pier van Scheveningen voor wat skate plezier. 

Het huren van een paar rolschaatsen kost € 14,- voor een uur en € 30,- voor twee-en-een-half uur. Je kunt bij het ophalen kiezen uit onder andere luipaard, aqua, hologram of roze skates. De knalroze rolschaatsverhuur caravan is open op woensdag t/m zondag van 14.00 uur tot zonsondergang. Voor de meest actuele openingstijden en extra informatie ga je naar Instagram @rollaglow of de website www.rollaglow.com.

Meer berichten