Logo telstar-online.nl

Emerald in opstand tegen mogelijk verdwijnen groene buffer

  •   keer gelezen   Actueel

Delfgauw - Inwoners van de wijk Emerald zijn geschrokken en behoorlijk ontstemd. In de Staatscourant stond namelijk recentelijk dat het enige échte stuk groen in de wijk mogelijk gaat verdwijnen.

Het stuk groen in de achtertuin van de wijk, grenzend aan de Rijksstraatweg biedt een enorme belangrijke functie voor recreanten, sporters, maar dient ook als groene buffer tegen overlast van de A13. Daarnaast, zo stelt een actiecomité wordt er afgeweken van gemaakte afspraken. “Aan de bewoners van Emerald is beloofd, zoals o.a. vermeld in de basisbrochure van het plan Crescendo, dat een brede groenstrook de wijk afschermt van de A13. In de Omgevingsvisie wordt nu afgeweken van destijds gemaakte afspraken”, zo schrijft men. Wat de gemeente Pijnacker-Nootdorp precies wil met het gebied is onduidelijk.

Gisteren is de zienswijze en een begeleidend schrijven overhandigd aan VVD-wethouder Ilona Jense en burgemeester Francisca Ravestein. “De reactie van de burgemeester en wethouder was dat ze onder de indruk waren van de manier waarop Delfgauw voor dit onderwerp in beweging was gekomen. Dat ze dit als een heel helder signaal zien, en we er op konden vertrouwen dat het serieus meegenomen zou worden. De wethouder gaf aan graag na de vakantie met de bewoners in gesprek te gaan, op de locatie zelf”, zegt een woordvoerder van het actiecomité dat in no-time meer dan 1300 handtekeningen verzamelden.

Facebook: facebook.com/groups/788209092056942 (voor contact met comité).


Meer berichten