Logo telstar-online.nl

Meedoen aan voorstelling over rouw

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Professioneel theatermaakster Simone Hofman (LEVTheater) gaat in samenwerking met CulturA & Zo een productie maken waarin echte, waargebeurde verhalen over rouw van mensen uit Pijnacker-Nootdorp centraal staan. Simone is op zoek naar mensen die deze verhalen willen delen en mee willen doen aan de voorstelling die opgevoerd gaat worden in CulturA & Zo.  

Iedereen krijgt in het leven te maken met verlies van een dierbare. Iedereen gaat daar op zijn of haar eigen manier mee om. Er is geen handleiding, er zijn geen regels. Bij de omgeving leeft vaak de vraag hoe het beste om te gaan met rouwenden.  

Op zoek naar verhalen over rouw
Simone is op zoek naar deze verhalen over liefde, verlies en rouw. De werktitel is ‘Ik rouw van jou’, want na de dood blijf je van iemand houden en leer je met vallen en opstaan het leven weer handen en voeten te geven. Je rouwt bij het overlijden van je geliefden, je ouders, je partner, je kinderen en dat doet iedereen anders. Ook de buitenwereld weet niet altijd wat ze met je gevoelens aan moeten, rouw is nog wel eens een taboe. De basis van al deze verhalen vormen de kern van de voorstelling.

Jouw verhaal op het podium 
Simone en CulturA & Zo zijn niet alleen op zoek naar mensen die hun verhalen willen delen, maar juist naar de mensen die zelf mee willen doen in de voorstelling die Simone hierover gaat maken. Dat stuk wordt dan opgevoerd in de theaterzaal van CulturA & Zo. Het delen van je verhaal kan natuurlijk al helpen bij de verwerking van je verlies. Simone is gespecialiseerd in het verwerken van persoonlijke verhalen tot een theatrale vorm, en zoekt altijd de balans tussen ernst en humor. In combinatie met de fijne werksfeer en het groepsgevoel dat Simone tijdens de sessies creëert, heeft dit ook een helende werking.  

Durf je verhaal te delen
Dus, wil jij jouw verhaal delen en wil je meedenken en vooral meespelen in deze voorstelling over alle gevoelens rondom rouw en verlies? Het is wel fijn als het verlies niet te kort geleden is. Er is plaats voor maximaal 8 mensen. Het is van belang dat je in elk geval op woensdagavonden (oktober-februari) beschikbaar bent. Meld je aan, via contact@culturaenzo.nl. In de mail vertel je even kort wat je relatie is met rouw en waarom je graag mee wilt doen. Je mail wordt gedeeld met Simone Hofman en zij neemt contact met je op.

Meer berichten