Logo telstar-online.nl
<p>Op deze plek staat nu AckersWoude, maar veelal woningen die voor minderbedeelden, alleenstaanden, starters en jongeren niet te betalen zijn.&nbsp;</p>

Op deze plek staat nu AckersWoude, maar veelal woningen die voor minderbedeelden, alleenstaanden, starters en jongeren niet te betalen zijn. 

Kritisch Burgerpanel buigt zich over ‘wonen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp’

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - De nieuwsredactie van de lokale huis-aan-huiskrant Telstar/Eendracht heeft een uitvoerig onderzoek gedaan naar de woonwensen in onze gemeente. Wat gaat goed en wat zijn de knelpunten? Alle resultaten zijn opgetekend in een dikke rapportage. 

Maar liefst 1296 inwoners (!) hebben meegedaan met de raadpleging, het zogenoemde lokale Burgerpanel. Vooral de woningnood onder lokale jongeren is een heikele kwestie. Op de woonkwaliteit is overigens weinig kritiek. De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een ontzettend fijne gemeente om te wonen, zo blijkt. Maar het vinden van een betaalbare jongeren- of starterswoning is - net zoals in de rest van onze Randstedelijke regio - een regelrecht drama! 

- klik hier om direct naar het rapport te gaan

Wij vroegen onder meer inwoners van Pijnacker-Nootdorp: hoe ziet u de woningmarkt in de gemeente Pijnacker-Nootdorp? 49 procent van de ondervraagden geeft aan dat er een groot tekort aan woningen is. Zo’n 60 procent van de burgerpanelleden vindt dat er rap gebouwd moet gaat worden voor starters en jongeren!

Wat zijn voor u de drie belangrijkste woonwensen bij de zoektocht naar een woning, zo legden wij de panelleden voor. 54 procent zoekt een koopwoning, 21 procent benadrukt direct de betaalbaarheid en 7 procent zoekt momenteel een huurwoning. Meer dan de helft (52 procent) van alle panelleden wil dat per direct winkels, kantoren en andere leegstaande panden worden omgebouwd tot woningen of appartementen. 39 procent vindt dat de gemeente niet alleen moet faciliteren, maar ook het voortouw moet nemen. Overigens verwachten de panelleden niet dat de woningmarktprijzen weer snel gaan normaliseren. Wat dat betreft is men niet positief gestemd.

De redactie van Telstar/Eendracht heeft besloten om het rapport en alle reacties digitaal aan te bieden aan de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp.

Aanmelden Burgerpanel
Onze redactie stuurt een aantal keer per jaar een vragenlijst met pittige dorpskwesties. Wij zijn ontzettend benieuwd naar uw mening. Wij vragen u dan ook om mee te doen met het Burgerpanel. Het is gratis en bovenal volledig anoniem. En niet op de laatste plaats wordt uw stem gehoord, want de meest prangende kwesties sturen wij ook door naar de gemeenteraadsleden. 

U kunt zich opgeven voor het panel via tippijnackernootdorp.nl. Daar staat ook precies uitgelegd hoe het panel werkt en hoe u het verschil kunt maken in Pijnacker-Nootdorp. Wij hopen dat u massaal meedoet aan dit mooie initiatief.

Meer berichten