Logo telstar-online.nl
<p>Foto: Yury Kim / archief-stockfoto<br><br></p>

Foto: Yury Kim / archief-stockfoto

Ingezonden brief: De terreur van de uitbouw

  •   keer gelezen   Actueel

Wat is er aan de hand? Veelvuldig wordt er gebruik gemaakt van vergunningsvrij uitbouwen van woningen in de gemeente Pijnacker: vier meter de tuin in en één verdieping hoog.

Buren worden ernstig gedupeerd: de groene afscheiding moet plaatsmaken voor een stenen muur, uitzicht en licht worden ontnomen, planten gaan dood door fundering.

Buren die tot zover veel plezier beleefden aan hun groene tuin en de vogels die nestelden in de groene haag worden weggezet als mensen die moeilijk doen, niet willen meewerken, schade aanbrengen aan een goede relatie met de buren.

Daarbij krijgen ze te maken met een aannemer die autoritair optreedt en dingen verzwijgt. Wat dacht u van onverwachts vier meter piepschuim in je tuin ten dienste van de zijmuur van je buren? Wat dacht u van weken, maanden overlast van bouwvakkers in je tuin omdat ze nu eenmaal ladderrecht hebben?

Wie komt op voor deze buren? Zij hebben geen aannemer die voor hun optreedt. De gemeente? Nee, want de gemeente is hierin geen partij wordt er dan verteld. Ondertussen wordt er gedreigd met een rechtszaak als je niet netjes meewerkt. Als leek weet je niet wat je rechten zijn.

Ik ben nog niet klaar. Nog iets: Klimaat. Hitte. Wateroverlast. Verstening van tuinen. Gemeente doe hier wat aan!

Naam en adres bekend bij de redactie


Meer berichten