Logo telstar-online.nl
<p>Mike van Duinen hier nog in actie bij ADO. (Foto: Sander de Hollander) </p>

Mike van Duinen hier nog in actie bij ADO. (Foto: Sander de Hollander)

Succes voor Mike van Duinen

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Voormalig Oliveo-spits Mike van Duinen vertrekt weer naar het buitenland. Afgelopen weekend heeft hij zijn contract getekend bij OFI Kreta, dat uitkomt op het hoogste niveau in Griekenland. 

De 29-jarige Van Duinen komt er enkele landgenoten tegen en wordt teamgenoot van ex-Feyenoorder Luc Castaignos en oud AZ-doelman Boy Waterman. Bovendien speelt sinds vorig jaar de middenvelder Jonathan de Guzman bij de eilandbewoners. Van Duinen gaat spelen met deze routinier die met Oranje derde werd op het WK in 2014 onder leiding van Louis van Gaal. De Guzman speelde in de gewonnen wedstrijden tegen Spanje (5-1) en Brazilië (3-0). 

In 2010 vertrok Jonathan De Guzman bij Feyenoord om zijn carrière te vervolgen in de vier zwaarste Europese competities (respectievelijk in Spanje, Engeland, Italië en Duitsland). Een hoogtepunt voor de voormalige Oranje-international was bij Eintracht Frankfurt toen op zaterdag 19 mei 2018 de DFB-Pokal gewonnen werd door in de finale FC Bayern München met 3–1 te verslaan!

Al is de nu 33-jarige De Guzman in de nadagen van zijn loopbaan, zal hij in de Griekse competitie een topspeler zijn, waar Van Duinen hopelijk veel profijt van zal hebben.

Oliveo verdient dit keer niets aan de transfer, omdat Van Duinen transfervrij bij PEC Zwolle is vertrokken. Van Duinen speelde eerder ook voor ADO Den Haag, Fortuna Düsseldorf en Excelsior.

Meer berichten