Logo telstar-online.nl
<p>Claudia, Henk en Menno voor de showroom van Autobedrijf Nootenboom aan de Oudeweg.</p>

Claudia, Henk en Menno voor de showroom van Autobedrijf Nootenboom aan de Oudeweg.

Claudia van Hagen-Van Wijk 25 jaar bij Autobedrijf Nootenboom

  •   keer gelezen   Actueel

Autobedrijf Nootenboom aan de Oudeweg in Nootdorp rolt lekker door. Zelfs in de coronatijd hadden eigenaar Henk van Wijk en zijn mensen niet te klagen over de verkoop en ook aan onderhoud, reparaties, keuringen en schadebehandeling hadden de medewerkers de handen goed vol.

Intussen is Claudia van Hagen-Van Wijk, een van de twee dochters van Corrie en Henk van Wijk, 25 jaar aan het bedrijf verbonden. Zij is heel nauwgezet belast met alles rondom registratie en verkoopadministratie.

Pa Henk is nog wel de eigenaar, maar alleen nog achter de schermen actief. De verkoop is in handen van Menno Roeling die sinds 2013 werkzaam is bij het autobedrijf dat vanuit Nootdorp een ruime regio bedient. Samen met Claudia heeft hij de dagelijkse leiding over het bedrijf. 

Van oudsher was Autobedrijf Nootenboom een Ford-bedrijf. Later kwam KIA erbij. Deze twee merken blijven prominent aanwezig. Autobedrijf Nootenboom moet het qua verkoop vooral hebben van de jongere gebruikte auto’s. Ford en KIA zijn daarbij de koplopers maar feitelijk kun je voor alle merken bij het Nootdorpse no nonsens bedrijf terecht. Je kunt er ook een zoekopdracht neerleggen. Menno Roeling gaat dan voor je op zoek naar de auto van je dromen.

Eerlijk zaken doen, doen wat je belooft, een nuchtere, klantvriendelijke, servicegerichte aanpak, zonder omwegen en zonder mitsen en maren. Dat is waar Autobedrijf Nootenboom sterk in is. Het is mooi om te zien, zeggen Claudia, Menno en Henk, dat het klantenbestand de laatste jaren verjongt. Tegelijk blijven veel oudere klanten het bedrijf trouw.

Mensen kopen een auto bij het bedrijf, zijn onder de indruk van de prettige service en de daadkracht en maken vervolgens ook graag gebruik van de montage- en reparatiediensten van Nootenboom. De acht monteurs hebben steeds goed hun werk en dat geldt ook voor de twee schadebehandelaars. Een belangrijke spil tussen verkoop en werkplaats is receptieman Patrick Hanemaaijer. 

In maart 2020 heeft er intern een ‘verbouwing’ plaatsgevonden. Er is nu een ruimere wachtruimte met Wifi, waar de klanten even rustig kunnen zitten en/of werken terwijl hun auto intussen een behandeling ondergaat. Patrick zit op een meer logische plek tussen de prachtige showroom en de werkplaats en verkoper Menno zit centraal in de showroom en doet daar in alle rust de gesprekken met de klanten, terwijl het water van de inpandige visvijver kalm kabbelt. Per jaar verkoopt het bedrijf rond de 300 uiteenlopende auto’s.

Claudia is de stille kracht op de achtergrond. Officieel is ze op 1 juni 1996 bij het bedrijf van haar ouders gaan werken maar feitelijk deed ze er als scholier al jaren vakantiewerk. Ze hielp onder meer bij de benzinepomp die nu van Tango is maar toen nog in eigen beheer was bij Nootenboom. “Er ging een belletje en dan moest je erheen”, vertelt Claudia die maandag de hele dag werkt en de volgende dagen tot een uur of twee ’s middags. Ze maakt doorgaans meer uren dan volgens planning, omdat ze heel precies het werk doet.
Pa Henk is daar zeer content over en Menno bijna jaloers. “Ik heb niet dat hele precieze. Als Claudia op vakantie is, probeer ik het zo gestructureerd mogelijk over te nemen, maar op dit punt kan ik aan haar niet tippen. Zo heeft ieder zijn eigen kwaliteiten.”

Menno voelt zich als verkoper als een vis in de vijver. “Ik heb eigenlijk het mooiste werk. Niemand komt hier met een chagrijnig gezicht een auto kopen, dus ik heb vooral contact met blije mensen. Patrick heeft als contactman van de werkplaats soms vervelende boodschappen voor mensen. Onderhoud is belangrijk maar niemand zit natuurlijk op onvoorziene kosten te wachten.”

Nog even terug naar Claudia. Ze gaat na 25 jaar rustig door met haar werk. Ze is overigens op 13 september 25 jaar getrouwd. Op vrijdag de dertiende trouwde ze met Fred van Hagen en dat heeft voor louter geluk gezorgd en voor twee gezonde kinderen, Sabine van 18 en Danny van 22.

Het getal 13 is geen ongeluksgetal bij de familie Van Wijk. Pa Henk is geboren op 13 juni en vierde onlangs in goede gezondheid zijn 75ste verjaardag. Langzaam heeft hij zijn bedrijf kunnen loslaten qua uitvoerend werk, maar hij blijft betrokken. Daarnaast wandelt en fietst hij veel met Corrie. Elektrisch natuurlijk…

Meer berichten