Logo telstar-online.nl
<p>Uiteraard waren alle deelnemers volledig gevaccineerd. Deze groepsfoto is dan ook helemaal veilig tot stand gekomen.</p>

Uiteraard waren alle deelnemers volledig gevaccineerd. Deze groepsfoto is dan ook helemaal veilig tot stand gekomen.

Plaatsgenoten lekker actief op de pedalen

  •   keer gelezen   Actueel

Op zondag 4 juli keerden 22 deelnemers terug van een geslaagde fietsvakantiereis langs de Duitse rivieren de Main en de Tauber. Het is de eerste reis van het Tour de Frans zomerprogramma van dit jaar. 

Fietsgrage plaatsgenoten trapten in 9 dagen ongeveer 200 km bij elkaar. Zij genoten van vele rustieke plekjes en van veel stedenschoon.

Op 26 juni vertrokken zowel de Tour de France als de Tour de Frans. Het parcours dat door reisorganisator Frans Lettinga is uitgezet, gaat niet over energievretende cols en winnaars van dag- etappes. De senioren van de Tour van Frans waarderen veel meer de vlakke, geasfalteerde fietspaden, iets dat ruim vertegenwoordigd is langs deze rivieren.

Bamberg
De reis begon in het middeleeuwse Bamberg met zijn kleurrijke vakwerkhuizen en statige gebouwen. Van hier werd in vier dagen langs de Main gefietst met overnachtingen in Volkach en Marktheidenfeld. Na een bezoek aan Wertheim werd de koers verlegd richting de rivier de Tauber. Daar werd in het wonderschone Rothenburg ob der Tauber de nacht doorgebracht. Het verkennen van deze middeleeuwse plaats met zijn rijke geschiedenis doet sprookjesachtig aan. Frans spreekt in dit verband van een openluchtmuseum waar het leven van alledag deze stad zo boeiend maakt. Vanaf deze plaats ging de tocht verder door het “liebliches Taubertal”, een prachtig fietsgebied, een aanrader. De 9-daagse reis werd afgesloten in Mainz waar de Main in de Rijn stroomt.

Bij heerlijk zomerweer konden de deelnemers kennisnemen van wat de oude stad te bieden heeft aan onder meer de bloemenpracht en terrassen, met als blikvanger de grote Dom.

Tour de Frans
De volgende Tour de Frans fietsspecial voert naar het Bentheimer Graafschap in combinatie met de regio Münster, net over de Nederlandse grens. Eind juli staat de Moezel met een “toefje” Rijn op het programma. Half augustus gaan de pedalen rond in het bosrijke gebied ten oosten van Berlijn, het Spreewald. Frans Lettinga stipt hierbij aan dat de vele kreken en uitlopers van de rivier de Spree dit gebied zo bijzonder maakt. Hij voegt hieraan toe dat deze 9-daagse reis wordt afgesloten in Berlijn, een stad van wereldformaat, en in Potsdam met zijn vele paleizen. In beide steden wordt onder leiding van Nederlandse stadsgidsen een fietstocht gemaakt langs de markante punten, iets dat bij de deelnemers van vorig jaar lang bij blijft. Zoals Frans aangeeft: “wegens succes vorig jaar geprolongeerd”.

Reserveren
Voor meer informatie en reserveringen: frans.lettinga@gmail.com. (06-14798270).

* Uiteraard waren alle deelnemers volledig gevaccineerd. De groepsfoto is dan ook helemaal veilig tot stand gekomen.

Meer berichten