Logo telstar-online.nl
<p>De burgemeesters kregen het eerste exemplaar overhandigd &nbsp;en gingen met de auteurs op de foto.</p>

De burgemeesters kregen het eerste exemplaar overhandigd  en gingen met de auteurs op de foto.

Nieuwe bundel schrijverscollectief Oostland: Zon, zee en blote voeten

  •   keer gelezen   Actueel

Het schrijverscollectief Oostland literair heeft de coronatijd benut om een nieuwe bundel te schrijven en samen te stellen. De titel belooft veel: Zon, zee en blote voeten. 

Burgemeester Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp en haar collega Pieter van de Stadt van Lansingerland kregen op 1 juli in het bijzijn van de auteurs en de organisatoren de eerste exemplaren aangeboden. Dat gebeurde tijdens een boekpresentatie in het gemeentehuis van Pijnacker-Nootdorp. 

Zon, zee en blote voeten is de achtste bundel van Oostland Literair. Deze keer hebben de schrijvers gekozen voor een zonnig thema in het zogeheten chicklit-genre: een luxueuze levensstijl waarin de verhaallijn zich concentreert op een romantische verhouding met hilariteit, emotie, hoop en vooruitzicht. 

Romantische lectuur met humor dus, eigentijds en vlot leesbaar. De auteurs van Oostland Literair nemen de lezer deze zomer mee op wereldreis in verhalen over vurige romances. Elk verhaal flirt op zijn eigen manier met een zomerse liefde. 

De schrijvers zijn: Rosita Blijleven, Birgitt van Buuren, Erika van Dalen, Jeroen den Harder, Wicorel van der Pol, Marguerite de Ruijter, Rianne Sie, Nick Steenkamp, Trix van Walsum-Van der Graaf, Arno Weijgertse en Jennefer Zuniga-de Jong.

Oostland Literair is in november 2013 opgericht door Bibliotheek Oostland met als doel om samen met plaatselijke schrijvers en dichters een gezamenlijke bundel uit te geven. Na de eerste bundel verschenen nieuwe bundels met opnieuw lokale schrijvers. In 2018 kwam de eerste kinderbundel uit, Vriendschap. Hierin staan verhalen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. 

Feestje
De presentatie van de achtste bundel was een feestje. De twee burgemeesters wezen op het belang van geletterdheid en het feit dat nog steeds heel veel mensen onvoldoende kunnen lezen en schrijven. Dat zet mensen op achterstand en het ontneemt ze het genot van wegdromen in mooie verhalen. “Een prachtig thema voor deze tijd van het jaar”, aldus burgemeester Ravestein. “Het is bijna weer vakantie en dan is het heerlijk om dit soort verhalen te lezen”, voegde collega Van de Stadt er aan toe.

Schrijfster/redacteur Marguerite Feenstra vertelde Oostland Literair steeds professioneler en efficiënter is geworden. Na de keuzen voor een thema dienen kandidaat-auteurs eerst een idee in en gaan daarna pas echt schrijven. De richtlijn qua omvang is rond de 5.000 worden. Een redactie zorgt voor goede begeleiding en de verhalen worden ‘(voor)gelezen’ door proeflezers. 

Ook de vormgeving is professioneler geworden. Corine van den Bulk heeft het weer mooi gedaan. Het boek heeft een aansprekende cover met daarop ‘model’ Marloes die zomers gekleed een winterse zee in stapt. Dat het water bij het maken van de foto vijf graden was, zie je niet. Je moet het toevallig gehoord hebben van Marloes zelf, van de fotografe, of van Oostland Literair-voorzitter Nick Steenkamp die in Duitsland woont maar graag richting Noordzee komt voor de presentatie van een volgende OL-bundel! 

Kijk op de site voor meer gegevens over signeersessies. Komende zaterdag is er tussen tien en drie een signeersessie bij de PLUS in Bergschenhoek. Dan worden ook de prijzen van een schrijfwedstrijd uitgereikt.

Meer berichten