Logo telstar-online.nl

Bloemendaal Ruigrok: “Wij zijn de financiële huisarts”

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker – Bloemendaal Ruigrok ondersteunt en ontzorgt cliënten op het gebied van financiële,- en salarisadministratie, accountancy, fiscaliteit, subsidieadvies en HR. Het bedrijf bestaat inmiddels 76 jaar. In de loop van de jaren is het bedrijf gegroeid naar 55 medewerkers en 1.500 klanten. Bloemendaal Ruigrok heeft ruime kennis en ervaring in huis, om te zorgen voor een allround advies en ondersteuning via vaste aanspreekpunten. Eén van de directieleden Danny Ruigrok is inmiddels de derde generatie. Samen met zijn collega Jacques Vonk, vertelt hij over het ontstaan en de verschillende soorten dienstverlening van Bloemendaal Ruigrok.

Bloemendaal Ruigrok ontzorgt de klant, bijvoorbeeld op gebied van fiscaliteit, arbeidsrecht en het kiezen van de juiste rechtsvorm. Daarnaast adviseert Bloemendaal Ruigrok bij diverse vraagstukken, zoals bedrijfsbeëindiging, fusie of bedrijfsovername. De corebusiness van het bedrijf is van oorsprong het verwerken van administraties, het indienen van belastingaangiften en het samenstellen van de jaarrekeningen. “Wij zijn inmiddels de financiële huisarts. We weten van alles wat en als het te moeilijk wordt, halen we er een specialist bij”, zegt Vonk. “We denken met de klant mee om te kijken waar en hoe er belasting bespaard kan worden”, vult Ruigrok aan. Het bedrijf heeft een praktische no nonsens aanpak. Er wordt met de klant meegedacht om tot dienstverlening op maat te komen. Tussen Bloemendaal Ruigrok en de klant zijn er korte lijntjes en directe communicatie. Dit vormt de basis voor een goed contact. Bloemendaal Ruigrok biedt de klant een totaaloplossing aan. Zowel fiscalisten, financieel planners en bedrijfsadviseurs, allemaal zitten ze bij Bloemendaal Ruigrok onder één dak. Bloemendaal Ruigrok adviseert en begeleidt ook particulieren met bijvoorbeeld de belastingaangifte, geeft advies bij het aankopen van een huis en adviseert op het gebied van testamenten en erfbelasting. “Ook starters kunnen bij ons een volledige begeleiding krijgen. We helpen ze met het inrichten van de administratie en zorgen ervoor dat ze zich goed verzekeren en hun belastingen tijdig afdragen”. Bloemendaal Ruigrok werd een begrip in de wijde omgeving. Er zijn in de tussentijd zelfs klanten naar Groningen, Flevoland, Noord-Holland en de Zeeuwse Eilanden vertrokken, die nog steeds trouwe klant zijn van het kantoor.

Het ontstaan
Het afgelopen jaar bestond Bloemendaal Ruigrok 75 jaar. Een bijzonder moment dat helaas door de maatregelen rondom corona niet uitgebreid gevierd kon worden. In 2020 was het 75 jaar geleden dat Bert Bloemendaal het accountantsbedrijf vanuit zijn woonkamer in Pijnacker begon. Twee jaar later trad compagnon Jan Ruigrok toe. Inmiddels werkt de derde generatie Ruigrok in het bedrijf. In 2016 nam Danny Ruigrok het stokje over van zijn vader Ad Ruigrok, die inmiddels zijn werkzaamheden langzamerhand aan het afbouwen is. Oud vennoot Ben van de Ploeg is inmiddels met pensioen, maar nog regelmatig in het bedrijf te vinden. Hij heeft nog steeds klanten die speciaal voor hem komen, omdat ze in al die jaren een band hebben opgebouwd. “Deze mensen zitten zo vol kennis, dat we ze nog helemaal niet kwijt willen”, zegt Ruigrok.

“Wij zijn de financiële huisarts voor ondernemers”

Financiële diensten, fiscale diensten en advies
De accountants van Bloemendaal Ruigrok kijken met de klant in het verleden en naar de toekomst. Naast het opstellen van de cijfers, worden deze ook kritisch beoordeeld, zodat de klant een eerlijk en helder advies kan verwachten. Er wordt in kaart gebracht hoe het bedrijf ervoor staat. Welke kansen en valkuilen er zijn. Het bedrijf wordt gezond op de rit gezet voor het heden en voor de toekomst. De financiële diensten bestaan met name uit het verwerken van de administraties van de ondernemingen. De benodigdheden kunnen aangeleverd worden, maar een medewerker van Bloemendaal Ruigrok kan ook intern bij de onderneming van de klant werken op detacheringsbasis. De fiscale diensten bestaan met name uit het doen van aangiften of het begeleiden bij bedrijfsoverdracht naar de opvolger. Bloemendaal Ruigrok heeft daarnaast een belangrijke adviserende rol. Onder andere met als doel: zo min mogelijk belasting betalen. “We hebben bijvoorbeeld eerder met een case een half miljoen bespaard voor een klant. Bij advies kan er een hoop geld bespaard worden”, zegt Vonk. Daarnaast wordt de adviesrol tegenwoordig ingevuld op het gebied van data analyse. Met het programma Microsoft Power BI worden verschillende data bij elkaar gebracht in een dashboard, zodat de ondernemer beter kan monitoren.

Nieuwsgierig geworden naar dit kantoor en wil je ook deel uitmaken van een groep enthousiaste mensen? Neem dan een kijkje op de website of neem contact op! Bloemendaal Ruigrok is namelijk op zoek naar een ervaren assistent accountant die graag dicht bij huis wil werken in een leuke sfeer. 

Bloemendaal Ruigrok Accountants
Oranjeplein 2
2641 EZ Pijnacker

Tel: 015-3620600
E-mail: info@bloemendaalruigrok.nl
www.bloemendaalruigrok.nl 


Bovenstaand artikel is een advertorial.

Meer berichten