Logo telstar-online.nl
<p>De voorzangers met parochiepenning en bloemen op de foto, gemaakt door Charles van der Mast.</p>

De voorzangers met parochiepenning en bloemen op de foto, gemaakt door Charles van der Mast.

Parochiepenning voor voorzangers

  •   keer gelezen   Actueel

Op zondag 27 juni werd in de Joannes de Dooperkerk in Pijnacker het patroonsfeest van Johannes de Doper gevierd. Tegelijk was ook het afscheid van pastor Winfried Kuipers die naar de Johannes de Doperparochie in Gouda en ommelanden vertrekt.

Normaal komen dan alle koren in actie en is er op zaterdag een vrijwilligersfeest. Vanwege corona kon dat allemaal niet doorgaan. De koren staan al vijftien maanden op non-actief. De zang wordt verzorgd door twee ‘voorzangers’ en in een enkel geval mogen dat er vier zijn. De kerkgangers zingen nog steeds niet mee.

De voorzang is vanaf juni vorig jaar verzorgd door globaal zeven personen en die werden tijdens het Johannes de Doperfeest verrast met de parochiepenning die jaarlijks wordt uitgereikt aan een of meer vrijwilligers.

De voorzangers wisten van niets maar degenen die niet hoefden te zingen, waren wel naar de kerk gelokt en werden aan het eind van de viering door waarnemend locatieraadvoorzitter Trudy Suijker naar voren gevraagd. Sommigen kwamen schoorvoetend maar ze kwamen wel en kregen een prachtige penning en een mooie bos bloemen. Intussen gaat de voorzang nog even door. In september hopen de koren weer te gaan oefenen.

Meer berichten