Dankzij de inzet van Casa kunnen nu zo’n 20 kinderen een jaar sporten.
Dankzij de inzet van Casa kunnen nu zo’n 20 kinderen een jaar sporten.

Casaschool schiet doel sportdag ruim voorbij

Actueel 887 keer gelezen

De eindstand is nog niet definitief, maar nu al zitten de Casa-leerlingen op 285% van het beoogde doel. Met in totaal 520 gerende rondjes is al meer dan € 4.300 opgehaald, maar menig sponsor moet de betaling nog insturen.

Op 9 juni organiseerde Casaschool met vrijwillige jeugd atleten, docenten, trainers van verschillende sportclubs en hulpouders een bijzondere sportdag op de baan van AV Sparta in Voorburg. Met duidelijk het thema atletiek werden naast de atletiek-onderdelen hoogspringen, vortex werpen, verspringen, sprinten, kogelstoten en high intensity interval training (Teresa Lopez Marquez en Matthew Rycroft HALO) ook clinics voetbal (John John van Aerde SV Leidschenveen), dans, muziek en djembé (Krist’l) en zelfs bokslessen gegeven. Door de afwisseling zat er voor elk kind wat tussen, waardoor de betrokkenheid bij de sportdag groot was. Het mooie weer van deze dag hielp mee, waardoor menig kind goed gesport en met rode koontjes op de wangen thuis kwam.

Door de leuke kennismaking met atletiek hebben kinderen proeflessen aangevraagd bij clubs AV Sparta en AV 40. Wellicht dat de extra maatschappelijke betrokkenheid aan het eind van de sportdag zorgde voor het totale gevoel van een super-sportdag. De € 4.300 euro die werd opgehaald doordat kinderen, docenten, atleten en zelfs ouders binnen 12 minuten (totaal) 520 rondjes van 400 meter op de atletiekbaan te rennen is bestemd voor Jeugdfonds sport en cultuur. Het Jeugdfonds sport en cultuur zorgt er voor dat kinderen die het financieel thuis niet breed genoeg hebben voor lidmaatschap van een sportclub toch kunnen sporten. Dankzij de inzet van Casa kunnen nu zo’n 20 kinderen een heel jaar sporten. Sporten doe je niet alleen, dat doe je samen, het thema van Jeugdfonds sport en cultuur, waar Casa zich achter heeft geschaard dit jaar.

Uit de krant

Uit de krant